Gå til sidens hovedinnhold

Ås Avis gir deg tips for søndagsturen: Her møter du de KUleste dyrene i kommunen

Ås Avis, i samarbeid med Ås kommune og Ås IL, gir deg hver uke et turtips i den vakre kommunen vår.

ÅS: Tar du sykkel og eller beina fatt mot Grytelandskogen i helga, vil du kunne hilse på herlige kyr og kalver av typen høylandsfe, tilhørende Vål gård. Med sykkel fra Ås sentrum forbi Rustadporten og på Stenerudveien er det ca. 3 km til Glenneveien, en grusvei, går inn mot skogen på venstre hånd.

En prat over gjerdet med dyra rett borti veien anbefales. De vandrer rundt mellom stubber og kvist og helst nær matfatet, silofôr i store traller. Dette er raggete kveg med lange spisse horn og et godmodig blikk for tobeinte på veien.

Nesten borte ved gården følger du veien videre til venstre ned bakken og opp første kryss, så til venstre og nå skal du være observant. Etter rundt 100 m, ta inn på en sti på høyre side av gårdsveien og følg denne gjennom skogholtet ut til en ny grusvei som går til gården Store Gryteland.

Nå er det to veivalg:

A) Sykle eller gå helt bort til gården og nyt det storslåtte utsikten mot vest og nord, og trille med sykkelen/gå rett ned jordveien til Gryteland søndre og fortsette grusveien tilbake til Stenerudveien.

B) Ta inn på sørgående sti gjennom Grytelandskogen tilbake til Glenneveien, ca 1,5 km gjennom skogen. Stien er lettgått og du kommer etter hvert over i ganske åpen furuskog, der det også fins et par fine steder å raste.

Faktaboks

Hvor: Grytelandskogen, øst for Ås sentrum, nord for Stenerudveien, sør for E18

Hvordan komme seg dit: Med sykkel(bil)- liten snuplass rett ved avkjørsel fra Stenerudveien.

Kart: Turtipskart kan lastes ned fra Ås kommunes nettsider as.kommune.no , søk på turkart

Turlengde: Sykkelturen rundt Grytelandskogen t/r Ås sentrum er 11 km. Runden fra Stenerudveien, via Glenneveien og tilbake på sti i skogen er 4 km

Terreng: Asfaltvei på Stenerudveien, deretter grusvei rundt skogen og sti i skogen

Forrige ukes turtips:

Påsketur til Fjøseråsen – kombinert sykkeltur og fottur

Deler ut turkart til alle i Ås: – Det er utrolig mange fine turmuligheter i kommunen vår

Kommentarer til denne saken