Ås-elever innbød til Valentinerfest på Moer sykehjem

Koret fra Ås videregående skole synger for de eldre på Moer sykehjem.

Koret fra Ås videregående skole synger for de eldre på Moer sykehjem. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

ÅS:  Med "Kjærlighet er mer enn forelskelse" fra koret, åpnet Valentinerfest for de eldre på Moer sykehjem, på dagen før dagen, selveste fredag 13.

Helsefag ved Ås videregående skole som sto som arrangør. VG1-elevene har valgt «Livsglede for eldre» som fordypningsprosjekt.

Stiftelsen Livsglede for Eldre (LFE) ble opprettet i 2006 av sykepleierstudenter som ville gjøre mer mulig i eldreomsorgen. Siden den gang har LFE utviklet seg til å bli en nasjonal organisasjon som jobber både med eldreomsorg, utvikling, utdanning og innovasjon innenfor tre hovedområder; frivillighet, utdanning og tjenesteutvikling.

Stiftelsen har ansvar for den nasjonale sertifiseringsordningen Livsgledesykehjem.

Moer sykehjem er et Livsgledesykehjem, og nyter godt av livsgledeprosjekter i regi av Ås videregående skole. Konserter, grillfest og julefest er noen av arrangementene som har gått av stabelen det siste året.

Gjør hverdagen lysere

Ida Marie Haugland, Mina Løken, Helene Braathu og Bea Gan er fire av elevene som har valgt "Livsglede.." som del av utdanningen.

- Målet er å gjøre hverdagen litt lysere for de eldre og sørge for at de får litt variasjon. Vi får veldig god tilbakemelding på at det virker, forteller jentene til Ås Avis.

Valentinerfesten inneholdt allsang, quiz, dikt, loddsalg og bevertning. Alt i kjærlighetens tegn.

Fruktkurv, kremer, sjampo- og balsamflasker sto oppstilt på det bugnende premiebordet.

- Vi har samlet inn gaver til lotteriet fra handelsstanden i Ås og de har vært veldig flinke til å stille opp, skryter jentene.