Åsgård-barna tar en for laget!

Sølvi Buran håper på en bedre skole for de som kommer etter

Sølvi Buran håper på en bedre skole for de som kommer etter Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.For en fireårsperiode som startet høsten 2019, flyttet Åsgård skole inn på brakkeskolebygget satt opp på Ås stadion. Åsgård-barna, deres foreldre, lærere og annet skolepersonell aksepterer et kvalitetsmessig dårlig miljø for læring og et begredelig lekemiljø i fire år, uten at de selv får noe igjen for det. Det er nemlig de som kommer etter dem, forventede tilflyttere til kommunen og eventuelt noen heldige småsøsken, som kommer til å ha glede av en ny skole egnet for moderne skoledrift og med plass nok til alle – ikke de som går på skolen den dag i dag!

Ulempene ved å gå på brakkeskolen i fire år er mange. For å nevne noen: 1- Skolen ligger utenfor skolekretsen slik at skoleveien er blitt lenger og farligere. Flere barn enn før må dermed følges til skolen og foreldre må holde vakt langs skoleveien. Dette utfordrer ca. 300 familiers hverdagslogistikk i fire år fremover! 2- Skolen har INGEN spesialrom!

Med manglende tilgang til Rustad sine nye fasiliteter, uvisst for undertegnede av hvilke årsaker, medfører det et vesentlig fattigere skoletilbud for Åsgård-barna. 3- Skolegården har ikke en flik av verken natur eller variasjon i terrenget. Altså ikke engang en høydemeter i variert terreng. Det er flatt og det er kunstig – hele området. Dette er til stor forskjell for alle de andre barneskolene i Ås. Heldigvis er skolegårdssituasjonen til dagens Åsgård-barns, unntaket i Ås, ikke normen.

Fire år er over halve barneskoletiden til denne generasjonen Åsgård-barn. Det innebærer enormt skuffede foreldre som har valgt nettopp Åsgård skolekrets som oppvekstmiljø for sine barn. Tro meg, det er en nøye overveid avgjørelse av hver enkelt familie!

Her skulle barna våre få en god oppvekst, blant annet med en nærskole med et rykte om et godt sosialt miljø og gode resultater på nasjonale kartleggingsprøver. I stedet ble det en midlertidig løsning som er så langvarig at det knapt kan kalles midlertidig.

Da rådmannen i april nok en gang foreslo en utsettelse av utbyggingen av Åsgård skole, kun to md. etter forrige vedtak, var det som å kaste blår i øynene på folk. Foreldre og ansatte som står på, i runde etter runde med omkamp for å få bygget skolen som vedtatt, reagerte med vantro.

Åsgård-foreldre er ikke først og fremst opptatt av seg og sitt. De erfarer at brakkeskoletilbudet på grusbanen er et dårlig skoletilbud og ønsker å begrense dette for så mange barn som mulig. For at politikerne skal ta dette innover seg, må vi rope høyt! Vi er ikke et hylekor, styrt av egeninteresse og egoistiske følelser. Vi er opptatt av fremtiden til Ås sentrum og vi har gjort et stort offer for dem som kommer etter oss!

Heldigvis kommer flertallet i kommunestyret til å stemme for opprinnelig fremdriftsplan i kommunestyret 19. mai. Skolen skal stå ferdig til skolestart i 2023.

Måtte dette være siste runde om denne saken.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken