– Vil skal finne en løsning

Bruk privat konto: sier Britt Øvretvedt, banksjef for DNB i Follo. Foto: Åsmund løvdal

Bruk privat konto: sier Britt Øvretvedt, banksjef for DNB i Follo. Foto: Åsmund løvdal

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det enkleste er å sette pengene inn på en privat konto og så overføre derfra til SOS-barnebyer. Eventuelt benytte post i butikk, sier bankene.

DEL

ÅS: Banksjef for DNB i Follo, Britt Øvretvedt, sier til Ås Avis at det er uvanlig å sette kontanter inn på andres konto i disse dager. Hun mener post i butikk eller innbetaling via en privat konto er de beste løsningene på problemet.

– Pengene må som regel først settes inn på en konto før de kan overføres. Det enkleste er nok om en lærer får pengene inn på sin konto og så overfører til SOS-barnebyer. Alternativt kan de benytte post i butikk eller bankfilialen vår i Ski.

– Vi anbefaler mange foreninger, lag og skoler å opprette VIPPS til innsamling av penger, loddsalg med mere. Da går pengene rett inn på konto, sier hun.

LES OGSÅ: SAMLET INN 12.000 KRONER TIL SOS-BARNEBYER. BANKENE NEKTER Å TA IMOT PENGENE

Giro

Øvretvedt mener det også er mulig å sette inn pengene som en giro innbetaling.

– For å gjøre dette må de vite riktig kontonummer, men da kommer det et gebyr på 75kr i tillegg, sier hun.

– Skolen bør også kontakte SOS-barnebyer for å finne ut hvilke måter som er best for dem å motta penger på, legger hun til.

Vil finne en løsning

Banksjef i Askim & Spydeberg Sparebank, Rune Hvidsten, sier til Ås Avis at myndighetene og finanstilsynet setter strenge begrensninger for håndtering av kontanter.

– Hos oss er det et voldsomt rapporteringsapparat ved kontantinnskudd. Det skyldes regler som er til for å bekjempe hvitvasking og forhindre at penger skaffet gjennom kriminell virksomhet sendes ut av landet. Kriminelle benytter som oftest kontanter, sier Hvidsten til Ås Avis.

Reglene kan også gjøre det tungvint når barnehager eller skoler har samlet inn penger til et godt formål.

– Kontanter er jo fortsatt et lovlig betalingsmiddel og vi må kunne forholde oss til det med sunn fornuft. Når det gjelder skolen som har vært så utrolig dyktige og snille hvor barn hjelper barn, skulle det bare mangle at vi i lokalbanken også anstrenger oss litt ekstra for å finne en løsning. Vi har funnet en måte vi kan hjelpe til på for at pengene fra barneskolen i Ås skal «starte reisen» på veien til andre barn som så sårt trenger deres bidrag. Rustad skole er velkomne til å komme ned til banken, så løser vi dette sammen, sier Hvidsten.

Artikkeltags