FOLLO: Det har vært noen dager med svært varierende vær og temperaturer både over og under frysepunktet, og utover lørdagen faller temperaturen igjen.

Natt til lørdag bøttet det ned, samtidig som det blåste kraftig, og mye av snø og is er regnet vekk. Samtidig er det mye som ligger igjen, samtidig som det fryser på. Og det er svært glatt mange steder. Lørdag morgen ber Politiet i Øst alle veifarende om å kjøre forsiktig.

– Det meldes om stedvis svært glatte veier med underkjølt regn, spesielt i Follo området.

Klarner opp

På rundkjøringen ved E6-avkjøringen på Vassum har tre biler kjørt i autovernet lørdag morgen, skriver ØB.

Trafikkoperatør Christofa Key-Nilsen i Statens vegvesen bekrefter overfor ØB at de har fått litt meldinger om utfordrende kjøreforhold i Follo.

– Særlig på av- og påkjøringer, der hvor folk bremser ned og kjører igang, og rundkjøringer og kryss.

Hun forteller at entreprenørene er ute og salter nå.

– Været klarner opp, og da slår det seg litt, sier hun, og oppfordrer folk som skal ut nå om å ta det pent.

Smeltevann som fryser

Entreprenørene har allerede vært ute og saltet etter at regnet ga seg i natt.

– Men stedvis ligger det smeltevann som kan fryse på i overgangen til klarvær. Det kan være glatt, så det bør man være obs på.

– Har det vært noe problemer med oversvømmelser i forbindelse med regnet?

– De som har jobbet i natt har fått en del meldinger, men det skal være greit nå. Det kan jo være tette sluk, og vi jobber forløpende med å åpne disse.

Når ØB snakker med trafikkoperatøren ved ti-tiden lørdag formiddag, sier hun at de ikke har kjennskap til slike problemer akkurat nå. Men fortsatt kan det altså ligge vann i veibanen.Her kan du følge med på trafikkmeldingene: