Berg tar seg til rette – Ås er ikke Nord-Korea

VIL BEHOLDE POLITISKE UTVALG: - En svekkelse av lokaldemokratiet rett medisin for å bedre kommuneøkonomien, sier Dag Nestegard.

VIL BEHOLDE POLITISKE UTVALG: - En svekkelse av lokaldemokratiet rett medisin for å bedre kommuneøkonomien, sier Dag Nestegard. Foto:

Av
DEL

MeningerEinride Berg representerer Arbeiderpartiet i Ås kommunestyre. Rett som det er tenker han høyt, nå sist i spaltene til Ås avis. Denne gang er temaet kommuneøkonomi, og hva som kan gjøres for å bedre denne.

I SV setter vi pris på litt frisk nordnorsk humor, men vi er også demokrater, hvilket betyr at vi respekterer politiske vedtak.

I et innlegg publisert på nettsidene til lokalavisa mandag 23. mars skriver Berg at kommunen kan spare penger ved å gå løs på administrasjonen, og i tillegg legge ned noen politiske utvalg.

Fra SV side er ikke en svekkelse av lokaldemokratiet rett medisin for å bedre kommuneøkonomien. Vi trenger de utvalgene vi har, og særlig det nyeste som behandler klima- og miljøsaker. Å forklare hvorfor vi trenger et slikt utvalg, bør være unødvendig i disse klimatider. Også Berg forstår hva begrunnelsen for et slikt utvalg er, dersom han tenker etter.

I SV er vi ikke sjarmert av det opplyste eneveldet Einride Berg skriver fram mellom linjene i sitt innlegg, og der han med største selvfølgeliget mener at det bare er det utvalget han selv leder som har relevans. Vi skal ikke her sammenligne denne oppførselen med Karlsson på taket, selv om det er fristende.

Dersom Aps representant planlegger å fortsette med denne type sololøp på tvers av politiske vedtak, kommer SV til å fremme mistillit mot lederen av Hovedutvalget for teknikk og plan. Ås er ikke Nord-Korea.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags