ÅS: – Tulipanaksjonen «Mitt valg» er egentlig ditt og alles valg, sier trekløveret Birgit Gullerud, Herman Winnem fra Lionsklubbene i Ås.

Det forteller at mottoet deres er at «Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne».

– På landsbasis samler vi inn øremerkede ti millioner til dette viktige formålet gjennom tulipanaksjonen. Fra Ås har vi årlig bidratt med et godt femsifret beløp. Medlemmene i Lions-klubbene i Ås blir dermed å treffe flere steder i Ås sentrum og Vinterbrosenteret fredag 29. og lørdag 30. april, hvor vi håper at folk vil støtte aksjonen ved å kjøpe seg en bukett tulipaner eller tre, sier trekløveret til Ås Avis.

Mot rus og nett

Siden 1983 har Lions i Norge hatt bekjempelse av rus- og narkotikamisbruk på sin nasjonale plan. Tulipanmotivet med friske blomster som vil slå ut blomstene symboliserer et liv med en sunn og positiv livsstil. Tulipanene er produsert i Norge, og inntektene går hovedsak til å finansiere undervisningsprogrammet «Mitt Valg».

Lionsklubbene i Ås arrangerer kurs for ansatte i barnehagene, i grunnskolen og i videregående skole. I tillegg holdes også seminarer om nettmobbing og nettvett rettet både mot skoleelever og foreldre.

Felles løft

«Mitt Valg» er et holdningsskapende klassemiljøprogram som kan følge barna gjennom hele utdanningsløpet fra barnehagen til videregående skole.

– Ved å kjøpe tulipaner og støtte aksjonen gi man barn og unge et løft i riktig retning. Vi håper folk bidrar og takker gjerne for støtten på forhånd, sier Lions-trekløveret Birgit Gullerud, Herman Winnem og Liv Stuanes til Ås Avis.