Gå til sidens hovedinnhold

Kvinner vil ha nytt bad

Artikkelen er over 9 år gammel

Hver tredje familie kommer til å pusse opp badet i år, og det er kvinnene som presser på.

(Siste)

I en undersøkelse fra YouGov svarer 34 prosent av kvinnene at de planlegger å pusse opp badet, mens 29 prosent av mennene svarer det samme.

Når hele boligen sees under ett, svarer halvparten av alle nordmenn at de kommer til å pusse opp i løpet av året.

– Nordmenns ønske om oppussing er unikt i verden, og vi er verdensmestre i oppussing, sier Truls Vasvik ved byggnæringens markedsanalyseselskap, Prognosesenteret.

– Tidligere har badet vært et sekundærrom, sier kommunikasjonssjef Tirill Ilebekk Hansen i Norges Rørleggerbedrifters Landsforening, som står bak undersøkelsen.

– Særlig blant eldre generasjoner ser vi at badet blir sist prioritert ved oppussing. Denne trenden er i ferd med å snu, særlig blant yngre. Badet utvikler seg til i større grad å bli et slags oppholdsrom; og en komfortsone i hjemmet,

37 prosent i aldersgruppen 18-34 år planlegger å pusse opp badet, mens 29 prosent av dem over 55 år har de samme planene.

Undersøkelsen viser også at over halvparten av badene som pusses opp, blir fornyet fordi baderommet er slitt, og eierne ønsker bedre baderomskomfort.

– Kvalitet og varighet er viktige stikkord når vi snakker om ny baderomsinnredning, sier markedskoordinator Anne Ersnes hos Porsgrund Bad.

– Det er økt etterspørsel etter mer tekniske løsninger. Berøringsfrie armaturer på vasken, badekar nedfelt i gulvet og steamdusj er noe av det som blir vanligere å se også i private hjem.

Én av fem som pusser opp badet velger å ta opp lån for at jobben skal bli gjort.

Det er også kvinnene som regner med å bruke mest penger på oppussingen av badet, 14 prosent tenker å bruke 400.000 kroner eller mer, sammenlignet med ni prosent av mennene.

De fleste legger seg likevel på et noe lavere nivå: 70 prosent av dem som skal pusse opp badet, planlegger å bruke opp mot 150 000 på jobben. (ANB)