(Avisa Oslo)

Natt til fredag er det meldt periodevis liten storm ved kysten på Østlandet.

«Inn over land ventes lokalt vindkast på 20–25 m/s, nær kysten vindkast på 25–30 m/s. Fredag morgen minkende», skriver Meteorologisk institutt.

– Sikre løse gjenstander. Unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder. Følg råd og sjekk status fra transportaktører. Sjekk veimeldinger (175.no). Vis forsiktighet ved ferdsel i strandsona og på sjøen. På forhånd vurder tiltak for å begrense skade, skriver meteorologene.

Også brannvesenet ber Oslos innbyggere om å ta forholdsregler.

– I forbindelse med ekstremværet Frank vil vi kunne få en god del nedbør i form av regn og potensielt kraftige vindkast i vårt distrikt. Brannvesenet oppfordrer alle til å ta forholdsregler og å sørge for at overvann ledes bort ifra hus og kjellere, skriver Oslo 110-sentral på Twitter.

I desember skapte store nedbørsmengder over lengre tid flom i Akerselva, men overingeniør Petter Morstad ved Vann- og avløpsetaten tror ikke det vil bli noen fare for flom i elva de kommende dagene.

– Vi går på minstevannføring nå, som er en kubikkmeter i sekundet, og vi regner ikke med at det blir noe særlig større nå. Snart blir det kuldegrader igjen, og snøsmeltingen som skjer er ikke nok til å monne, sier han.