Gå til sidens hovedinnhold

Brev til politikerne i Ås, på vegne av FAU og ikke minst barna på Kroer skole

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fau og ikke minst barna på Kroer skole.Kampen om ressursene er igjen i gang. Situasjonen vi alle står i nå, ersvært lite gunstig med tanke på barna og de ansatte på Kroer skole. Tilstander som ansettelsesstopp av lærere og vikarer og mangel påressurser til å drive skole på en verdig måte, er ikke tilstede i dagenssituasjon.

De økonomiske rammene som er lagt til grunn er altfor usikre. En rektor som til enhver tid må kjempe for å få kabalen til å gå opp, og enkonstant usikkerhet hos oss foreldre om det faktisk vil være en utdannetlærer ut året i enkelte klasser, gjør situasjonen vanskelig.

Så når det nå igjen skal forhandles om økonomien til våre barnsskolegang og utdannelse for fremtiden ber vi dere om å gjøre endelige beslutninger som er forutsigbare.

Med dette mener vi at om det faktiskskal drives skole i Kroer, må det gjøres på en skikkelig måte, ikke sliksituasjonen er i dag. Og om det i verste fall skulle komme til nedleggelse,ikke gjør det på den måten det virker som det forsøkes på pr i dag, med økonomisk press og «sniktiltak» som forslag om å legge ledelsen under Rustad skoles administrasjon. Kom med konkrete beskjeder som at derevil opprettholde skole på kroer i 1 år, 2 år eller 10 år. Konkrete beskjedersom vi kan ta med til barna våre.

Vi ønsker å beholde vår flotte skole i Kroer. Vi ønsker oss en skole i Kroermed forutsigbarhet, med tilstrekkelige ressurser til å gi barna våre trygghet og gode lærevilkår. For å få til dette må lærerne ha trygghet og forutsigbarhet i en hektisk skolehverdag. Barna trenger også forutsigbarhet og trygghet for å lære, leke og vokse inn i skolelivet ogsom de skal leve med i mange år fremover. Det er på skolen de legger grunnlaget til arbeidslivet og bygger faglig styrke til å bli en ressurs isamfunnet.

Grunnskolen skal være en investering ikke en budsjettpost som hvert årskal utsettes for innstramminger. Vi leser i medier at det er politisk felles enighet om styrking avgrunnskolene i Ås kommune. Det er et godt, positivt utgangspunkt. Fortsett med det, ikke glem verdiskapningen en god utdannelse gir.

Kommentarer til denne saken