Gå til sidens hovedinnhold

Da megleren la ut denne boligen på Finn rant klikkene inn: – Jeg får gåsehud av eiendommen

Et lite stykke lokal arkitekturkunst ligger ute til salg på finn.no. Eneboligen i Kjetterudveien i Kroer er det nærmeste du kommer en oase i Ås.

ÅS: Merkelappen «unik» sitter ofte løst når Eiendomsselskapene kappes om å tiltrekke seg potensielle kjøpere til visning. Men det spørs om man ikke har relativt god dekning for begrepet når det kommer til Kjetterudveien 13 i Ås, som nå ligger ute til salg.

Huset på 263 kvadratmater er tegnet av det lokale firmaet Arkitekthuset Knut H Knudtsen AS, som har tegnet flere eneboliger i Ås, Sjøskogen skole, omsorgsboliger på Moer og er prisbelønnet for sitt arbeidet med Åkebakke barnehagen.


Ekstremt gjennomtenkt

– Boligen er ekstremt gjennomtenkt og arrondert rett inn i terrenget. Man ser nesten ikke eiendommen på avstand. Den er spesialtegnet til plassen, forteller eiendomsmegler Ibrahim Can i Privatmegleren i Ås og Ski.

Boligmassen går i vinkel, slik at man får et atrium i midten. Den er delt i tre halvetasjer, som man har utsikt til fra hver av etasjene. Tilknyttet er også en garasje, tegnet i samme stil.

Hagen, som er tegnet av en landskapsarkitekt, er en historie for seg. En oase av gangstier, broer og uthus, på en knapp ettmåls stor tomt.

– Man kan bevege seg rundt hele hagen på plattinger, uten å gå på gresset. Her er virkelig ingenting overlagt til tilfeldighetene, sier Can.

Vanskelig å prissette

Dette er den tredje boligen av arkitekt Knut H Knudtsen Privatmegleren selger i Ås. Den forrige ligger i Parallellen og gikk for 10 millioner tilbake i april 2021.

– Det er alltid vanskelig å sette en prisantydning på denne typen boliger, men vi la huset ut for 9,9 millioner og solge det for litt over takst. Vi føler vi traff bra på markedet.

Boligen i Kjetterudveien har en prisantydning på 8,7 millioner kroner.

– Hadde den ligget mer sentral, som på Rustad eller Dysterlia, hadde den kostet mye mer. Men det er klart, kjøperen må ha bra lommebok.

– Hvem er målgruppen for denne type boliger?

– Jeg tror kjøperen kan være en familie i 30-50-årene, der barna kanskje har flyttet ut. Men jeg tror også vi kan treffe hele rekka, fra etableringsfasen, via barnefamilier og oppover.

Klikkrekord

Can forteller at interessen for huset i Kjetterudveien har vært rekordartet siden annonsen ble lagt ut på finn.no

– Det har vært veldig mye trafikk. Vi har 6.500 klikk på tre dager. Det er voldsomt mye. Algoritmen forteller oss at de vi treffer best, er i aldersspennet 35–54 år.

Det har vært mange henvendelser, både lokalt og innover mot Oslo, forteller Can.

Nåværende selger har bodd i boligen siden 2005. Før det ble prakteiendommen bebodd av mannen som bygget huset, tilbake i 1988.

– Foreløpig er det fem familier som har meldt seg på visning. Det henger selvfølgelig sammen med at det er koronapåmelding for visninger om dagen, sier Can.

Wow-opplevelse

Nå ser han fram til å se reaksjonen til familiene som kommer på visning neste torsdag og søndag.

– Vi har brukt mye tid på å prøve å få fram boligens kvaliteter på bildene i annonsen, men det er vanskelig. Man må nesten se det selv. Jeg får seriøst gåsehud når jeg går inn der, det er helt vanvittig. Det er en skikkelig wow-opplevelse.

Kommentarer til denne saken