Takk for at du sier fra, Aase Weydahl-Ottesens!

Arne Ellingsberg

Arne Ellingsberg Foto:

Av
DEL

MeningerDette var tittelen på et innlegg i Ås Avis 14.08.19 av Aase Weydahl-Ottesen. Saken gjaldt det helt tankeløse og historieløse forslaget fra rådmannen om en 4-etasjers kontorblokk på den grønne oasen med Skule Waksviks hesteskulptur øst for Rådhuset.

Takk skal du ha Aase! Det var et utmerket innlegg. Det er godt det fortsatt finnes en slik person i Ås med forståelse for kultur og historie, og som kan si ifra.

Det er også bra at både administrasjon og politikere blir minnet om Rådhusanleggets historie fra 1969/70, for eksempel om vedtaket om bevaring av både bygninger og anlegg i reguleringsplan for Ås sentrum i 2002.

Når det gjelder hesteskulpturen, kan det kanskje også være verdt å minne om at den ble plassert der den nå står, etter avtale og støtte fra daværende Ås Sparebank på andre siden av Moerveien.

Heldigvis tapte rådmannen og ordføreren forslaget om kontorblokken da saken var oppe i formannskapet den 5. juni i år.

Vedtaket ble at Ås kommune snarest går i dialog med utbyggere i Ås sentrum for en mulig langsiktig leieavtale for kommunens enheter som ikke får plass i kommunens eksisterende lokaler; eventuelt at Ås kommune forsøker å få forlenget dagens leieavtaler i Ås sentrum frem til sommeren 2023.

Med den sterke duoen rådmannen og ordføreren i kor, bør vi nok være på vakt mot nye «stunts».

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags