Åsgård blir en skole for fremtiden

Jørgen Holck Johannessen håper nye Åsgård Skole står klar som planlagt i 2023

Jørgen Holck Johannessen håper nye Åsgård Skole står klar som planlagt i 2023 Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Innlegget Gisle Bjørneby (Sp) skrev i Ås avis 21.5.2020, er ganske nøyaktig det samme innlegget han holdt fra talerstolen to dager før i Kommunestyret. Etter det innlegget vedtok Arbeiderpartiet, Mdg, Rødt, KrF, SV og Høyre å opprettholde ferdigstillingsdatoen for en fire-parallellskole, mot forslaget fra Senterpartiet, og mot Venstre og Frp som vil bygge en mindre skole (som vil være full den dagen den står ferdig). Etter dette håpet og trodde jeg at siste ord var sagt og skrevet om akkurat det, men jeg kan ikke lese timingen på innlegget til Bjørneby som noe annet enn at Senterpartiet nok en gang ønsker omkamp. Det håper jeg inderlig ansatte og elever ved Åsgård slipper å oppleve.

Ferdigstilling av Åsgård var et av de viktigste punktene på Aps valgprogram fra valget i 2019, og det forplikter overfor velgerne.

For meg handler den lovnaden om at jeg ikke vil gå på akkord med kvaliteten på skolegangen til tusenvis av barn de neste tiårene, og fordi jeg mener dette også er sunn og god økonomi. Investering i skole er investering i fremtiden, i læringsmiljø for barna og arbeidsmiljø for lærerne, i mindre kriminalitet og mobbing, og i lokalmiljø og stolthet.

Skolen er en sentral del av tilretteleggingen av sentrum for utbyggere som skal skaffe Ås nye innbyggere – altså skattebetalere. Nye innbygger kommer når boligene som er planlagt i den nye sentrumsplanen kommer – det går raskere hvis skolen står klar. Rekkefølgebestemmelsene er da også én av grunnene til å Ås Arbeiderparti nå ønsker at skolen skal ferdigstilles – skole må være på plass!

Politikk er prioriteringer. Vi i Ap velger nå å prioritere skolen i økonomisk usikre tider, fordi det sannsynligvis vil betale seg i lengden. Samtidig må vi gjøre en rekke upopulære kutt, som Bjørneby etterlyser. Det kommer til å smerte, men for oss er alternativet verre.

Gisle Bjørneby antyder gjennom busslapp-metaforen sin at det nye kommunestyret er de glade amatørers teater. Hadde han sett nøyere etter ville han sett at de fleste i styret har kjørt ganske mye buss tidligere. Den veiskulderen Bjørneby syns å ane er nok heller et veiskille der Ap og Sp ser forskjellig på hvilken vei vi bør kjøre. Jeg frykter at den veien Sp ønsket seg fort blir dyr å kjøre på, i form av vedlikeholdsutgifter og plassmangel, noe som vil krever ytterligere investeringer. Jeg frykter også lærere som ikke vil jobbe for en arbeidsgiver som ikke vil satse på dem, og at innbyggere som ikke ønsker å la ungene sine gå på en skole som først og fremst minner dem om at skole er en salderingspost for Ås kommune, vil flytte.

Selv sitter jeg på toget til Oslo hver dag, og gleder meg som resten av pendlerne til BaneNors gigantprosjekt mellom Oslo og Ski står klart – det gjør nok eiendomsutviklerne også. De kommer til å bygge i Ås Sentrum, det tror jeg nok ingen er uenige om. Hvis vi ønsker produktive innbyggere som genererer skatteinntekter, må vi tilrettelegge for barnefamilier. Det betyr en skole for fremtiden, ikke fortiden.

PS! Venstre stemte for fellesforslaget fra Ap, SV, Mdg, Rødt og KrF etter at deres eget forslag falt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken