Åsgård skole: - Jeg ser ikke grunn til å stille spørsmålstegn ved den faglige integriteten til rådgiverne

IKKE KRITIKKVERDIG: Ordfører Ola Nordal (Ap) skriver at han ikke ser noe kritikkverdig i måten konsulentene i Link Arkitektur og Multiconsult har jobbet med Åsgård skole.

IKKE KRITIKKVERDIG: Ordfører Ola Nordal (Ap) skriver at han ikke ser noe kritikkverdig i måten konsulentene i Link Arkitektur og Multiconsult har jobbet med Åsgård skole. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg er bedt om å kommentere at Ås kommune våren 2018 engasjerte Multiconsult til å vurdere muligheter for gjenbruk av paviljong 4 og 5 på Åsgård skole. Multiconsult leverte et notat der de ga sine anbefalinger vedrørende muligheter for gjenbruk av bygningene. I notatet oppga Multiconsult innledningsvis at arbeidet var gjort i samarbeid med LINK Arkitektur AS.

Jeg ser ingen grunn til å stille spørsmålstegn ved den faglige integriteten til rådgiverne utifra at Link eller eventuelt Multiconsult hadde eller kunne få andre roller senere i prosjektet. Det er helt ordinært at rådgivingsfirmaer er inne i ulike faser i slike utbyggingssaker. Dette er firmaer som lever av å gi uavhengige faglige råd, og det ville vært svært oppsiktsvekkende om de skulle gi råd basert på egeninteresse. Jeg ser ikke noe i notatet fra Multiconsult eller i Ås kommunes handtering av saken som tilsier at så skulle være tilfelle.

Om muligheten for gjenbruk av paviljong 4 og 5 konkluderer konsulentene med at «Videre bruk av den gamle skolen må baseres på dagens brukstillatelse som ikke tilfredsstiller dagens krav hverken skolefaglig eller teknisk. Driftsmessig vil det være ugunstig å dele funksjoner som f.eks SFO eller administrasjon. Arealeffektiviteten vil bli ugunstig og utløse større behov for nybygg. Restverdien av gamlebygget vil bli betydelig kortere enn nybygget og utløse behov for tiltak mye tidligere enn om alt bygges nytt nå –som igjen skaper utfordring med integrering av nye tiltak opp imot nybygg utført i denne fasen.»

Kommunestyret har gjentatte ganger bekreftet at ny Åsgård skole skal bygges. Planleggingen av utbygging av en nødvendig ny Åsgård skole fortsetter, og jeg ser fram til åpning av ny skole høsten 2023..

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags