Det er ingen skam å snu!

KAN BLI OMGJORT: Omreguleringen får en negativ effekt på et unikt hyttemiljø, skriver Siv og Rolf Stafseth som er hytteiere på Vinterbro.

KAN BLI OMGJORT: Omreguleringen får en negativ effekt på et unikt hyttemiljø, skriver Siv og Rolf Stafseth som er hytteiere på Vinterbro.

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Den (alt for) omfattende reguleringen til boligfelt er til skade for hyttemiljøet.

Vi har vært hytteeiere på Bæk i (“bare”) 20 år, og har satt stor pris på det tidligere og nåværende eiere har skapt og hva dette hyttefeltet er i dag.

Vi har blitt godt mottatt og trives godt. Et sted for ro og trivsel.

Vi har gjort en del med hytte, anneks, tomt og tilkoblet kommunalt vann og avløp. Vi betaler kommunale avgifter for renovasjon etc.

Det er interessant å lese Grete Pedersens innlegg den 26.mars (også for de yngre) om tidligere tiders slit men også gode stunder med bygging av sin egen hytte.

Undertegnede har selv en oppvekst med bygging av egen hytte og hvor man med små midler fraktet tremateriale, vindu og brukte dører på bussen. Det var en enkel standard, men vi var glade for å ha en hytte å reise til.

Det at hele Bæk område skal gjøres om til noe helt annet er trist. Trist fordi det er et historisk hytteområde. Omreguleringen får en negativ effekt på et unikt hyttemiljø.

Det å si at man kan ha en hytte i et boligfelt er en parodi eller beste fall et vikarierende argument. Ved å etablere et boligfelt ofres dette hyttemiljøet. I tillegg forventes at vi som ikke ønsker omregulering skal bekoste den nødvendige infrastrukturen i form av veier, vann- og avløpsgrener m.m..

Nå vil man kanskje hevde at det blir en verdistigning på eiendommen. Det vil i så ikke gjelde de som vil bli omringet veier. Det er verditap. Så hva blir egentlig verdien på eiendommen?

Etter å opparbeidet en rimelig hyttestandard blir vi som hytteeiere tvunget til å betale for nye veier, utvidelse av eksisterende veier, nye vann og avløpsgrener, brannledninger og drenering alt i.h.t. gjeldende bolig standard.

Stiftelsen Byggfag tar ikke kostnaden for dette. Men tar hele “gevinsten” av salg av nybygg. Kostnaden legges over til hytteeierne i en tvangs prosess. De kan ikke si noe om beløp, men det vil være betydelig. Mange hytteeiere må ta betydelige lån som ikke er gode nyheter i disse corona tider. Er dette rimelig?

Hyttefeltet på Bæk er unikt som hyttefelt hva gjelder miljø. Det er kortreist for de fleste hytteeierne. Og Bæk har en historie om tidligere generasjoners liv på hytta.

Dette hyttemiljøet må Ås kommune ta vare på.

Til lokale politikere som ikke forstår hytteeiernes frustrasjon, følg fjellvettreglene:
Det er ingen skam å snu!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags