D6 med Akustikk, kunstterapi, lek i skolegården og mindre utslipp av CO2

Av
DEL

LeserbrevFølgende er ikke tatt med i vurderinger om D6 skal bestå:

Akustikk i store sal i D6.
Sangpedagog og sanger Harriet Kjus Müller-Tyl leier D6 på tirsdager. Hun har kor, sangundervisning og konserter der. Ifølge henne har store sal i D6 (fra 1913) noe av den beste akustikken i Ås. Blant annet øver operasanger Mari Askvik i D6. I store sal er det klang i sang og musikk. Salen har et flygel og brukes til konserter.

Kunstterapi i D6 med sjel.
Ås kommunes kontor for ungdom og studenter sendt unge mennesker til kunstterapi i D6 fordi ungdom og studenter med problemer ofte ikke finne seg til rette i nye og sterile lokaler. Se vedlagte foto fra rommet i D6 som er brukt til terapi.

Lek i skolegården med D6.
I dag leker skolebarn på trappene og ved ytterveggene til D6, lek som ikke vil bli gjort på den plassen en får ved å rive D6. Det betyr en dårligere skolegård for lek dersom D6 rives. Det gjelder spesielt de skolebarna som ikke er av de tøffeste og sterkeste.

Mindre utslipp av CO2.
Klimanøytral kommune ønsker Ås å bli. Det motsatte av å river trehus som kulturhuset D6, Ungdomsklubben Midgard, Tandberg huset og administrasjonsbygget Stallen. Alle er trehus med tre som lagrer CO2, når de rives og brennes, slippes CO2 ut i atmosfæren. Produksjon av betong er den kilden som gir tredje mest C02 utslipp i Norge. Også ved flytting av D6 kreves betong til kjeller og grunnmur.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags