Åpent brev til ordfører Ola Nordal: - Klimakrisen er reell

Tor Grobstok, styremedlem i Ås Grønne Studenter og 4. kandidat for MDG Ås

Tor Grobstok, styremedlem i Ås Grønne Studenter og 4. kandidat for MDG Ås Foto:

Av
DEL

MeningerKjære ordfører, Ola.

I kommunestyret 19. juni fremmet MDG forslag om at Ås kommune skulle erklære miljø- og klimakrise. Det ville verken du, AP, Høyre, Sp, Venstre og FrP forholde dere til, og dere nektet å behandle saken.

Du erkjente i møtet at vi har noen utfordringer, men du mener at det ikke er noen krise. Du snakker om strategier, handlingsplaner og retningslinjer, men hva hjelper vel det når planene er for svake og tiltakene dere vedtar ikke blir fulgt opp?

Ja, Ås har redusert litt utslipp, men det skjer altfor sakte. Vi har ikke tid til å vente på at fylkeskommunen og andre skal ta ansvar, slik du foreslår. Kloden kokes, naturmangfoldet forsvinner, og vi er nødt til å handle selv, og vi må handle nå!
 

Du påstår det ikke er bra for oss som lever i kommunen i dag å erklære miljø- og klimakrise, men hvordan tror du det blir for våre barn og barnebarn å kjenne på de enorme konsekvensene av artsutryddelse, et radikalt endret klima og politikernes handlingslammelse?

Falske løfter

18. mars skrev du til de unge skolestreikerne, og roste dem for sitt engasjement. Du sa det gjorde sterkt inntrykk på deg at de unge streiket for å redde kloden, og spurte også deg selv “Klarer vi det med dagens tempo?” Svaret er NEI! Vi klarer det ikke med dagens tempo, og en kriseerklæring er et første skritt for å tydeliggjøre at naturmangfold og klima må prioriteres i alle tiltak kommunen foretar seg.

Jeg kan ikke annet enn å spørre meg: Var ditt innlegg til klimastreikerne  et forsøk på å tøyle de unges engasjement ved å snakke dem etter munnen? Det er slik det fremstår når du til og med nekter å behandle erklæringen om miljø- og klimakrise og tiltak for å redde vår fremtid.

Jeg forstår at mange politikere er redde for å gå inn i en valgkamp der dere har stemt mot et vedtak om klimakrise. Det er enklere å unngå hele problemet og nekte å behandle saken. Dette er ikke annet enn feigt. Om dere ikke vil prioritere klima får dere være ærlige og stå for det. Såpass respekt fortjener både vi og de som kommer etter oss.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags