Kutte politiske kostnader

VIL LEGGE NED UTVALG:: Einride Berg, kommunestyremedlem for AP.

VIL LEGGE NED UTVALG:: Einride Berg, kommunestyremedlem for AP. Foto:

Av
DEL

LeserbrevFlertallet i kommunestyret i Ås har satt ned en egen «Wodoo-komité» som skulle berede grunnen for eiendomsskatt i Ås. De har fått en liten oppoverbakke de siste ukene.

Koronasmitten har endevendt bedriftenes, samfunnets og den enkeltes økonomi. Vi kan derfor trygt fastslå at det ikke blir innført eiendomsskatt i Ås i år – eller de påfølgende år.

Jeg har i et tidligere leserinnlegg foreslått tre konkrete tiltak for å forbedre kommunens økonomi.

Her følger et til:
Kommunens administrasjon er omorganisert for å møte fremtidens utfordringer. Kommunens politikere har vedtatt den nye organisasjonsplanen, men vil allikevel ikke endre sin egen organisering. Kommunen hadde i utgangspunktet tre hovedutvalg. Etter den administrative omorganisering burde de fulgt opp med å redusere antall hovedutvalg fra tre til to. – Etter siste valg utvidet politikerne dette fra tre til fire: Altså en dobling.

Ås kommune har reelt sett bare ett hovedutvalg (Hovedutvalg for teknikk og plan). I tillegg er det to særutvalg (HOK og HHS) og ett seminar (HNM) – det siste ledet av SV.

For dem som har økonomisk interesse av dette: Det koster en halv million kroner å holde disse fire utvalgene gående. Det gir en umiddelbar kostnadslette på 250.000 bare ved å samordne den politiske struktur til den vedtatte administrative struktur.
Det bør alle merke seg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags