La folket bli hørt!

Einride Berg fotografert tidligere i sommer.

Einride Berg fotografert tidligere i sommer. Foto:

Av

Når politikere står overfor store, grunnleggende spørsmål som berører hele folket, så er det lurt å spørre folk flest om hvilken retning vi bør velge, skriver Einride Berg (Ap)

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det bør ikke være noen «fallhøyde» for politikere å spørre velgerne om hvilken retning vi skal ta. Storting og regjering har i to tilfeller spurt folket om vi skal melde oss inn i EF/EU, og har fått tydelig svar på spørsmålet.

Svaret har vært avklarende, og vi har levd godt med den beslutningen siden.

Folkeavstemninger bør reserveres «de store, grunnleggende spørsmål», ikke brukes på saker som politikere har fått folkelig votum til å ta beslutninger om.

Også lokale spørsmål kan være fundamentale.

Ås kommune har investert store beløp i skoleutbygging. Rustad skole er nybygd, og står i dag med ledig kapasitet.
Samtidig vedtar Kommunestyret i Ås at Åsgård skole, som bare er 25 år gammel, skal rives – og bygges helt på ny.

Det innebærer en investering på 400 mill. kroner.

Jeg har lest rapporten som tilrår riving og nybygging av Åsgård: Det er den tynneste rapport som jeg har lest i hele mitt liv. Konsulentene kunne like gjerne ha skrevet: Det hadde vært kjekt med en nybygd skole.

Ja, selvfølgelig hadde det vært usedvanlig kjekt med nye skoler over alt.

Men samtidig står kommunen overfor andre, store investeringer. Kommunens penger rekker ikke over alt, så da må man hente inn en ny kortstokk når ikke kabalen går opp: Vi innfører eiendomsskatt!

Nå har jeg ikke et allergisk forhold til eiendomsskatt, men jeg er sterk tilhenger av at vi politikere husholderer fornuftig med de penger vi har.

Det er et nederlag at vi politikere påtvinger den alminnelige kvinne og mann i Ås en ekstraskatt bare fordi vi ikke klarer å styre med de penger vi har fullmakt til å disponere.

I min verden må den forlate skuta som ikke klarer å styre økonomien.

Dette er dagens virkelighet i Ås.

Det er fullstendig meningsløst å rive Åsgård og bygge ny skole for 400 millioner kroner, framfor å rehabilitere den for 20 millioner kroner som Rådmannen har foreslått.

La oss teste dette ut: Ås kommune bør gjennomføre en folkeavstemning: Skal vi rive og bygge nytt til 400 mill. kr, eller skal vi rehabilitere bygningene på Åsgård for 20 mill. kr?

Hvem tør utfordre folket?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken