Ås Avis mener: De unge går foran, ikke gi dem fravær

STREIKET: Disse guttene deltok på klimastreik forrige fredag. Ås Avis mener klimaengasjementet ikke bør straffes.

STREIKET: Disse guttene deltok på klimastreik forrige fredag. Ås Avis mener klimaengasjementet ikke bør straffes. Foto:

Av
DEL

Barn og ungdom som streiker for klimaet bør inspirere, ikke bli sanksjonert og straffet. Menneskeskapte klimaendringer er en betydelige trussel for den verden som de unge vokser opp i. Norge vil ikke rammes hardest, men ringvirkningene vil også nå oss. Vi mener elever bør slippe fravær for sitt klimaengasjement.

På sosiale medier har noen voksne forsøkt seg på et retorisk spørsmål om hvor mange som hadde møtt opp demonstrasjonen hadde foregått på en helgedag. Svaret er trolig flere enn det vi så i Ås sentrum sist fredag. Flere av de frammøtte fortalte Ås Avis at medelever ikke turte å være med fordi skolen hadde truet med fravær. Vi er enige med Jorun Nakken i at det er smålig å latterliggjøre de unge som streiker for klimaet. Er man uenig i formål eller metode er det saklig argumentasjon som gjelder.

Svenske Greta Thunberg (16) har inspirert barn og ungdom over hele verden til å melde tydelig ifra hva de mener. At så mange unge viser engasjement for samfunnet de lever i er imponerende. Skolene bør benytte sjansen til å gjøre klimastreikene til et tema i både naturfag og samfunnsfag. Mange lærere har nok gjort dette allerede. Man kan lære mye om samfunnet ved å forsøke å endre det. De voksne har pratet og sittet i toppmøter i mange år uten å komme til enighet om de store grepene som må tas. Ikke rart at de unge mister tålmodigheten.

Vi mener elever bør slippe fravær for sitt klimaengasjement


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags