Tilbake til fortiden

STILLE PÅ STASJONEN: Med kun en avgang i timen med unntak av rushtiden er det fortsatt rolige tider på Ås stasjon.foto: Åsmund A. Løvdal

STILLE PÅ STASJONEN: Med kun en avgang i timen med unntak av rushtiden er det fortsatt rolige tider på Ås stasjon.foto: Åsmund A. Løvdal

Av

Planene for Ås som en regional by kan ikke realiseres uten et bedre togtilbud.

DEL

LEDERDeler av norsk jernbane er som et slags museum. Signalanlegget som er bygget på et system fra rundt 1. verdenskrig er bare ett eksempel. Gammel og mangelfull infrastruktur hindrer jernbanen i å møte dagens behov. Mange år med mangelfulle investeringer har gitt et etterslep som er vanskelig å få bukt med, samme hvor mange milliarder skiftende regjeringer skryter av at de kaster på problemet. Tirsdag stilte NSB og Bane NOR mannsterke opp for å møte pendlere og interesserte i Ås til møte på kulturhuset.

Misnøyen i Ås med det dårlige togtilbudet er av gammel dato. Tirsdag klaget pendlerne sin nød på nytt. NSB og Bane NOR skylder på manglende materiell og personell. At NSB i vinter måtte innrømme at de ikke har god nok bemanning og måtte innstille noen avganger hjelper ikke akkurat på helhetsinntrykket.

De kommende årene får Ås mange nye arbeidsplasser og sentrumsplanen skal utformes. Det er ønskelig at flere reiser kollektivt til jobb i Ås, det forutsetter bedre togtilbud. Regionale myndigheter legger føringer om at brorparten av nye boliger skal bygges ved togstasjonen, fordi flere skal reise med toget. Da er det problematisk at løfter om bedre togtilbud stadig skyves lenger og lenger inn i fremtiden. Politikerne må ta grep. Vi plages fortsatt av fortidens synder, nemlig for lave investeringer i jernbanen gjennom mange tiår. Planene om Ås som en regional by har løpt ifra realitetene. En by bygget på et tog som ikke går blir ingen velfungerende by.

Artikkelen ble oppdatert torsdag 12. april, en faktafeil ble rettet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags