Magaly søkte om fast stilling i Ås kommune – fikk sparken

MISFORNØYD: Ås Avis skrev i oktober om Magaly Jara Schwaiger som etterspør heltidsstilling innen  helse og omsorg i Ås kommune.

MISFORNØYD: Ås Avis skrev i oktober om Magaly Jara Schwaiger som etterspør heltidsstilling innen helse og omsorg i Ås kommune. Foto:

Av
DEL

MeningerÅs Avis fortalte 17. oktober om Magaly Jara Schwaiger som hadde vært tilkallingsvikar ved Dagtilbudet for multifunksjons-hemmede i Ås kommune som siden 2013. Timelistene hennes var en berg- og dalbane – til tider full jobb, andre ganger ingenting. Lønna ble selvfølgelig deretter, derfor søkte hun i fjor om fast stilling.

Hun fikk avslag på søknaden, i form av en e-post fra juridisk rådgiver og personalombud Lill Lokna. Der står det at dersom Magaly hadde arbeidet sammenhengende i mer enn tre år, kunne det gitt grunnlag for fast ansettelse. Men fordi hun hadde hatt et avbrudd i 2016-17, hadde ansettelsen ikke vært sammenhengende, og hun er derfor ikke kvalifisert. Dette er en underlig begrunnelse – for hva hadde Magaly brukt denne tiden til? - jo, til å bedre sin kompetanse i arbeid med multifunksjons-hemmede – noe en attest fra kursholderen Hero Kompetanse dokumenterer. Dette faktum velger hennes overordnede å ignorere fullstendig.

Videre heter det i avslaget at «Det hadde vært stillinger ved Dagtilbudet, men vi har fått opplyst at du ikke har vært kvalifisert for disse eller ikke har vært aktuell for stillingen fordi du ikke kan arbeide på onsdager». Altså: Magaly er ikke lenger kvalifisert for et arbeid hun har utført siden 2013 (!), og som to enhetsledere har gitt henne glimrende attester for! Man spør seg: Hvem er det som har «opplyst» at Magaly ikke er kvalifisert? Og hvem har «opplyst» at hun ikke kan arbeide på onsdager? (Hvilket ikke er sant).

Etter dette avslaget svant tilkallingene etter hvert til nesten intet, og kolleger på Dagtilbudet fikk beskjed om at Magaly ikke arbeidet der lenger. Isteden tilkaltes flere andre, som slett ikke var mer kvalifiserte enn henne. Det er altså tydelig at Magaly er satt på porten uten formell oppsigelse.

Jeg får ikke dette til å rime med kommunens uttalte politikk. Ordføreren sier at det er et sterkt ønske i kommunestyret om å øke andelen heltidsstillinger innen helse- og omsorg, og Ås Ap gikk til valg høst på det skulle bli flere faste og hele stillinger. Før valget i høst ba Fagforbundet de politiske partiene om å underskrive på at de ville gå inn for dette. Jeg vet at Ap, Sp, SV og Rødt signerte, og det gjorde nok de andre partiene også. Fagforbundets hovedtillitsvalgte i Ås kan fortelle hvor vanskelig det er å rekruttere til helse og omsorg, og hun sier at heltidsstillinger ville gjøre det mer attraktivt å søke slikt arbeid. Jobben som Magaly hadde, hører ikke til de mest attraktive.

Jeg håper på svar på mine spørsmål fra dem som sitter med ansvaret her i Ås, og at de ser på denne saken en gang til …

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags