Nå må vi få på plass et bedre kollektivtilbud i Ås

ØNSKER BEDRE TILBUD: Studenttingets leder Tord Hauge utfordrer fylkestinget i Viken til å styrke kollektivtilbudet i Ås.

ØNSKER BEDRE TILBUD: Studenttingets leder Tord Hauge utfordrer fylkestinget i Viken til å styrke kollektivtilbudet i Ås. Foto:

Av
DEL

LeserbrevTorsdag 17. oktober var det nye fylkestinget i Viken samlet for konstituerende møte i den ærverdige festsalen på NMBU. Det nye fylkestinget går nå i gang med arbeidet i et helt nytt fylke og skal legge til rette for at flest mulig kan bo, ferdes og trives i det nye fylke. Fylkestinget burde med en gang ta fatt på å bedre kollektivtilbudet i Viken. For sånn det er i dag holder det ikke mål. Det gode eksempelet på dette er at når fylkestinget skal samles på Ås må fylkeskommunen sette opp egen buss til og fra Oslo.

Viken skaper nye muligheter, og Ås er i stor vekst. Follobaneprosjektet er en nødvendig oppgradering for togreisende sørøst for Oslo, men det holder ikke. Nå må vi bedre kollektivtransporten. Vi må få kvarters avganger på togene og et busstilbud som gjør det å velge å reise kollektivt til den beste løsningen. Fordi skal Viken utvikle seg så må det være lett og ikke vanskelig å reise rundt i det nye fylket.

Studentene stopper trafikken gjennom Ås

KOLLEKTIVT MÅ VÆRE ATTRAKTIVT: - Vi  må få kvarters avganger på togene og et busstilbud som gjør det å velge å reise kollektivt til den beste løsningen, skriver Tord Hauge

KOLLEKTIVT MÅ VÆRE ATTRAKTIVT: - Vi må få kvarters avganger på togene og et busstilbud som gjør det å velge å reise kollektivt til den beste løsningen, skriver Tord Hauge Foto:

I arbeidet med nytt billettsystem skal det også tegnes opp nye sonelinjer og uansett hvordan de tegnes opp vil det bli unaturlig for noen. Prisen må holdes lav, og det er synd om studenter ikke har råd til å reise kollektivt. Jeg håper derfor at uavhengig av hvor de nye sonegrensene går så ser politikerne verdien av at studenter kan reise billig rundt i Viken. Derfor burde studenter, elever og ungdom i Viken får reise fritt mellom soner uten at det påløper ekstra kostnader.

Så kjære politikere i Viken, lykke til med den kommende perioden. Så er det bare å brette opp ermene å bedre kollektivtransporten så togene og bussene går ofte og prisen ikke blir en terskel for å reise.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags