Vandaler på ferde rundt Kajaboligene

VANDALISME: Snauhogsten av trær og busker rundt omsorgsboligene på Kaja er vandalisme, skriver Anna Solberg.

VANDALISME: Snauhogsten av trær og busker rundt omsorgsboligene på Kaja er vandalisme, skriver Anna Solberg. Foto:

Av
DEL

MeningerI dag slår de til igjen, Ryddegjengen som har fått ansvaret for å rydde rundt Kajaboligene som etter mange år var blitt gjemt bak en Tornerosehekk. Men rydde og rydde fru Blom, vi i nabolaget vil heller karakterisere det som en vandalisering av hele nabolaget fordi Ryddegjengen har alle fullmakter til å meie ned det meste av vegetasjonen, uten hensyn til noe som helst, bortsett fra å få ned alt som vokser og gror av busker og trær.

Disse boligene har ligget så vakkert i all denne vegetasjonen som skifter farge etter årstidene og må ha gitt beboerne her en mulighet til privatliv og til å kunne bevege seg fritt utendørs. Og så kommer dette skrekkelige utryddingsmaskineriet og skremmer vettet av oss med all sin larm og uhygge. Nå skal det bli rent bord, for det har kommunen bestemt. Jeg snakket litt med en av karene som sto for dette og ba om at de måtte spare noe av vegetasjonen mot Kajaveien, men nei, hadde jeg noe å klage over, fikk jeg snakke med den ansvarlige i kommunen. Det skulle ikke være noe som hindret sikten langs veien. Da måtte det vel være mulig å ta de greinene som kom litt for nær veien, mente jeg, men til ingen nytte. Vekk med det alt sammen, for her kommer det opp som bare det og om kort tid ville det være like fint igjen.

Hva kan en mann om trær som mener at velvoksne bjørker som har stått i mer enn 20 år vil være på plass igjen neste år? Og hva forteller det om kunnskapsnivået på den slags landskapspleie i ei bygd som Ås der vi har landskapsarkitekter på hvert hjørne? Det er rent merkelig at denne kommunen ser ut til å være blind for verdien av landskapspleie og trivelige omgivelser. En skulle tro at vi levde «i Bakvendtland der alt går ann», og ikke i bygda Ås med det eneste universitetet i Miljø og Biovitenskap i hele Norge. Går det an å være så upåvirket av det som undervises og praktiseres på NMBU? For dette er en skandale, hverken mer eller mindre.

Jeg har truffet flere på veien utenfor Kajaboligene ned til Ås. De har spurt meg om jeg har sett på denne fryktelige raseringen som finner sted på Kajaboligenes tomt midt i det sentrale Ås, noe jeg dessverre har fått med meg. Selv ikke en ordentlig opprydding etter all galskapen, har de greid å få til. Det ligger strødd utover, kvist og kvast, lauv og avhugde trestammer i et eneste rot. Hvem med litt faglig stolthet vil etterlate seg slike spor? Nå er de på nåværende tidspunkt ikke ferdig med jobben, men dette lover ikke godt. Uansett, skaden er skjedd og vil ikke kunne oversees på lang tid.

Det er ikke eneste gang kommunens folk lager krøll her i Kajaveien. I vinter ryddet de veien så grundig at store deler av plenen vår gikk fløyten etter at plogen hadde vært på ferde. Den er ikke helet igjen på denne vekstsesongen frem til slutten av oktober. Jeg undres på om vi skal oppleve det samme kommende vinter at plogen jafser meg seg stykker av plenen langs veien. Javel, kommunens eiendom, men som vi oppsittere sørger for skal være i orden året rundt. Det er jo snøen som skal vekk og ikke plenen under. Så enkelt som det, men så uvesentlig for mannen bak rattet. Her er det noen som trenger en oppstrammer og kunnskap om det de holder på med slik at vi ikke får ødelagt vår eiendom på en slik måte. Det samme går for ryddingen av tomta rundt Kajaboligene. Nå må dere stille krav til medarbeiderne som jobber med vedlikehold i kommunen, for dette er under enhver kritikk.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags