– Det blir en altfor liten skolegård og et dårligere miljø for elevene

Av

Om nye Åsgård skole

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Takk for den gode orientering om planene for den nye Åsgård skole i Ås Avis. Ås FrPs synspunkter på ombygging/nybygging synes å være meget på sin plass. De foreslår en mindre omfattende ombygging/nybygging for å redusere størrelsen, fordi elevgrunnlaget ikke krever så stor utbygging, og fordi deres forslag vil spare kommunen for 200 millioner kroner, noe som er bra i kommunens anstrengte, økonomiske situasjon.

Dessuten vil deres forslag bevare Midtgard og det gule huset, noe som må være bra, og kommunen slipper å bygge en ny Midtgard et annet sted. Etter en tidligere tegning jeg så i avisen synes også den påtenkte, nye Åsgård skole å få altfor høye bygninger plassert altfor trangt., og det blir en altfor liten skolegård og et dårligere miljø for elevene. Skal man nå få en skolegård på taket av de nye bygningene? Tidligere ordfører Johan Alnes sa til meg for nokså lenge siden at skolegården bør utvides vestover, slik Ås FrP nå foreslår.

Jeg har selv gått på en liten, landsens skole, og jeg tror at i mindre skoler er det lettere å få et godt forhold mellom lærerne og elevene og mellom elevene innbyrdes.

Den nye Rustad skole er også foreløpig for stor, med noen tomme klasserom, og avstanden mellom den og Åsgård er kanskje ikke for stor for en viss samkjøring? Når det gjelder øvrig utbygging i Ås, sa jeg nylig i et møte i Seniorsenteret, hvor ordføreren orienterte oss om situasjonen i kommunen, at kommunestyret burde være mer demokratisk og høre på innbyggerne når det gjelder utbygging i villastrøk, hvor høye, femetasjes boligblokker er foreslått. Man må ta hensyn til menneskene i eksisterende bebyggelse. Dessuten er det en kjent sak at barnefamilier ikke fungerer godt i boliger med mer enn to etasjer, og de trenger litt grøntanlegg rundt bygningene. Et fælt eksempel på hensynsløs, nærmest skandaløs mangel på hensyn til menneskene i eksisterende bebyggelse er utbyggingen i Hestehagen. Den nye Åsgård må også tilpasses bedre til sine omgivelser og til seg selv.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags