Riktig å bygge ny Åsgård skole

FLERTALL FOR NY SKOLE: Fellesforslaget fra Ap, Høyre, SV, Rødt og KrF om å bygge en ny Åsgård skole med 4 paralleller fikk flertall i kommunestyret. Arbeiderpartiets gruppeleder Edvin Søvik skriver at det er riktig å bygge den nye skolen, selv om kommuneøkonomien er utfordrende.

FLERTALL FOR NY SKOLE: Fellesforslaget fra Ap, Høyre, SV, Rødt og KrF om å bygge en ny Åsgård skole med 4 paralleller fikk flertall i kommunestyret. Arbeiderpartiets gruppeleder Edvin Søvik skriver at det er riktig å bygge den nye skolen, selv om kommuneøkonomien er utfordrende. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Prosessen med ny Åsgård skole har vært lang og krokete. Det er lett å forstå frustrasjon fra foreldre, skolebarn og ansatte, føler på. Elevene har flytta over til modulskolen. For oss i Arbeiderpartiet er det viktig at de skal de slippe å gå lenger enn de trenger, og at vi som lokalpolitikere må kunne gi folk forutsigbarhet for våre vedtak.

Derfor er jeg veldig glad for at vi i Arbeiderpartiet sammen med Høyre, SV, Rødt, KRF og halve Senterpartiet, fikk flertall i kommunestyret onsdag kveld for å fortsette planlegging og bygging av en 4-parallell skole med skolestart høsten 2023. Det må være et endelig punktum i diskusjonen om både størrelse og når vi skal bygge skolen. Nå kan vi forhåpentligvis gå over til å diskutere hvordan skolen blir mest mulig for både elever, ansatte og for klima og miljø. Og ikke minst hvordan vi bygger en ny skole, som holder mer enn 25 år og hvor vedlikeholdet blir bedre enn det det har vært på Åsgård skole til nå.

Mange i Ås er bekymra for kommunens økonomi. Det er vi i høyeste grad fra Arbeiderpartiets side også. Men vi ser ingen bedre løsning som er god nok for skolebarna og billigere for kommunen på sikt. Ulike måter å rehabilitere hele eller deler av skolen eller bygge i flere trinn, vil raskt medføre behov for nye kostnadskrevende tiltak og nye bygg. Samtidig som det gir en mindre funksjonell skole.

For oss i Arbeiderpartiet har det vært viktig å lytte til tilstandsrapporten for Åsgård, som Multiconsult fikk utarbeida for Ås kommune i 2018. Den var tindrende klar. Nybygg gir den skolefaglige og driftsmessige klart beste løsninger, og totalkostnaden gjennom skolens levetid blir lavere enn ved rehabilitering.

Når vi nå i tillegg kan benytte «mellomtrinnbygget» til andre tjenester til skolen er full, så mener vi både det både det skolefaglige og økonomisk mest forsvarlige er å gå for å bygge 4-parallell nå. I tillegg får vi en parkeringskjeller til en billig penge, som flytter bilene bort fra sentrum og under bakken. Det gir oss et mer levende Ås sentrum og er i tråd med klima og miljøambisjonene til Ås kommune.

Jeg har avslutningsvis lyst å takke alle foreldre, elever og ansatte som har engasjert seg i denne saken. Det viser at innbyggerengasjement nytter. Nå har vi satt et endelig punktum. Og jeg er glad for at elevene kan få starte på en ny flott skole høsten 2023.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags