– Vi kan ikke akseptere at kommunen ikke har kontroll på økonomien og lar innbyggerne svi økonomisk

ÅSGÅRD,HVA NÅ?: Politikerne har vært på befaring på Åsgård skole. Onsdag kveld avgjøres det om skolen skal bygges ut til 3 eller 4 paralleller. Ragnar Johnsen spør seg om de folkevalgte egentlig har kontroll på kommuneøkonomien.

ÅSGÅRD,HVA NÅ?: Politikerne har vært på befaring på Åsgård skole. Onsdag kveld avgjøres det om skolen skal bygges ut til 3 eller 4 paralleller. Ragnar Johnsen spør seg om de folkevalgte egentlig har kontroll på kommuneøkonomien. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Noen raske tanker i forbindelse med alt som skrives og sies om Åsgård skole hvor det er mange innlegg og meninger om skoleutbyggingen og kommunal ledelse om dagen. Rene rottereset mellom politikerne og andre med synspunkter. En vanlig beboer skulle vel tro at de store og viktige diskusjonene, og avklaringene var tatt, men det ser ikke slik ut.

Er den store overraskelsen for dem som styrer at de har feilbedømt befolkningsveksten og at de har undervurdert det store pengeforbruket de siste årene. Det her ser unektelig ikke bra ut. Kan man forvente at innbyggerne er villige til å støtte opp om denne politikken og å sørge for å bidra til å dekke inn store underskudd?

En venn utenbygds fra mente at 36 millioner underskudd ikke var så ille for kommunen! Tenker mange slik? Pengene er borte og underskuddet må dekkes inn. Det er vi som bor her i kommunen som må betale. Ingen andre. Eiendomsskatt på privatboliger i Ås er vel løsningen. Har alle med egen bolig økonomi til å bidra eller er det også noen der som sliter økonomisk? Hva gjør man da? Skal kommunen redusere utgiftene og spare oss for eiendomsskatt eller skal kommunen finne nye inntektskilder? Skal vi som bor her spare slik at vi kan betale ekstra skatt eller må vi også finne nye inntektskilder? Når kommer pengene fra salget av Dyster Eldor inn i kommunekassen? Mon tro hvordan alt dette skal løses.

Uansett hva man velger å gjøre så kan vi ikke akseptere at kommunen ikke har kontroll på økonomien og lar innbyggerne svi økonomisk for det. Dersom kommunen bestemmer å innføre eiendomsskatt må det brukes til noe mer fornuftig enn å dekke et budsjettunderskudd.

Så kan vi lese om dårlige bygninger og kloakklukt på Åsgård. Befaring uten bygningskyndig kompetanse. Kloakklukt – fra uttørkede sluk? Hvorfor har man ingen kompetente med? Hvorfor har ikke kommunen en plan for vedlikehold og oppgradering av egne eiendommer? Er de så enkelt at bygningene bare kan rives når de blir slitne. Er dette en fornuftig og tjenlig politikk. Skal vi akseptere en slik forvaltning? Snakker vi om bærekraft? Vi undrer oss og sitter med mange spørsmål.

Og til sist så bør innbyggerne forvente at beslutningsunderlaget er tilstrekkelig kvalitetssikret før det tas avgjørelser. Vedtak på feilaktig grunnlag kan ingen av oss leve med.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags