Hvor er barna?

BLIR BRAKKERIGG: Klosterløkka friområde blir brakkerigg for administrasjonen for utbyggingen av studentbyen i Skogveien noen år fremover, om ikke vedtaket fra formannskapet blir endret.

BLIR BRAKKERIGG: Klosterløkka friområde blir brakkerigg for administrasjonen for utbyggingen av studentbyen i Skogveien noen år fremover, om ikke vedtaket fra formannskapet blir endret. Foto:

Av
DEL

LeserbrevVenstres Karl H. Solberg har levert et velskrevet, krasst og til dels heftig innlegg i denne avis mot plassering av brakkerigg på Klosterløkka under overskriften "Barn og unge fratas sin eneste leke- og ballplass på Kaja".

Innlegget er så glimrende skrevet og argumentert for at jeg faktisk er fullt og komplett enig med han.  

Hvis det bare ikke var for den detalj at han tar alldeles kapitalt feil i det helt vesentlige: Det er så og si ingen barn som benytter Klosterløkka. De nærmeste naboer forteller dette: Det er jo ingen barn som benytter Klosterløkka aktivt. Og sånn har det vært i lange tider. 

Når man går inn på klingen til de som har sett og observert, så er tonen den samme: Klosterløkka er så og si ubrukt!

Det sentrale spørsmål er jo: Hvor er de barna som Solberg kjemper for? Hvorfor kjenner barna ikke sin besøkelsestid, legger fra seg den forbaska mobilen, står opp fra sofaen og tar Klosterløkka i bruk?

Kan ikke vi alle være litt oppriktige nå: Vi vet jo alle at kampen om Klosterløkka bare er fortsettelse av kampen mot nye studentboliger i Ås. Det der med barn på Klosterløkka er bare et påskudd for å legge kjepper i hjulene for studentboligene. Legg ned våpnene: Studentboligene kommer, og vi takker Venstre for det. Jeg synes Karl H. Solberg skal ta inn over seg takknemligheten fra alle 5000 studenter i Ås.

Venstre kjempet for at veterinærutdanningen skulle komme til Ås. Når alle ser det digre bygget på 63000 m2, så må alle innse at det nødvendigvis kommer folk hit til kommunen, som må ha et sted å bo. 

Vi er klar over at studentboligene gir et fotavtrykk som berører alle - ikke bare naboer, men også studentene selv: De som faktisk bor og lever i Skogveien i dag. Jeg synes Venstre skal unne dem en tanke.

Men barna på Klosterløkka? Ja, hvor er dem? 

Jeg spør studenter som bor i Skogveien, som kikker over til Klosterløkka hver dag - året rundt: Hvor i himmelens navn befinner de barn som Karl H. Solberg kjemper så heftig for?
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags