Ås – fremtidens mekka for gründere, tech og mat

Ida Marie Ryan

Ida Marie Ryan Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Når jeg skulle begynne å skrive denne hadde jeg nesten lyst å sitere Martin Luther King med «I have dream». Men i ettertanke kan det både virke litt svulstig, men også litt usant. Sånn som det er, er det at VI har en drøm og en ambisjon om et sentrum. Et sentrum som ikke bare fungerer, dekker daglige primært behov og har nok parkeringsplasser, men et sentrum som representerer den fantastiske resurssterke bygda vi faktisk har.

For dere som kanskje husker Hagen, satte jeg opp en popup restaurant i Borggården fjor sommer. Dette var i hovedsak et prosjekt for å skape liv i sentrum, og ha et sted hvor store og små kunne nyte god mat og underholdning. Takket være lokale krefter ble Hagen ble satt opp på rekord fart, og på noen uker hadde vi en popup restaurant midt i hjertet av Ås fylt med lokale råvarer, ansatte og kortreist underholdning.

Grunnen til at jeg nevner den, er fordi det var i denne prosessen det skjedde noe for meg. Jeg ble rett og slett veldig forelsket. Forelsket i lokalsamfunnet jeg bare noen år tidligere «aldri skulle flytte tilbake til». For med en oppfatning av at Ås var det kjedeligste stedet i verden (sitat undertegnede 18 år) oppdaget jeg hvilket ressurssenter Ås virkelig er.

Se for dere et sentrum som gjenspeiler dette. Et sentrum med solcelle drevne restauranter, med kortreis mat, en hel rekke med uteserveringer om sommeren og lun belysning og varme på vinterstid. Matmarked i helgene, kunst i gatene, små og store butikker i alle bygninger på gateplan.

Vi har et ledene universitet som har banet vei for hva Ås burde være best i. Vi burde ha tech, landbruk og miljø konferanser. Vi burde beholde gründerene våre, utvikle dem her og stolt vise frem det denne bygda faktisk kan produsere.

Og tenke utvikling og næring er ikke det motsatte av å tenke på miljøet. Tvert imot. Om vi utvikler et sentrum, som både er næringsnyttig, innovativt og miljøvennlig, da mine damer og herrer får dette slagkraft. Da er det ikke bare en drøm, da er det gjennomførbart. Da kan Ås være en pioner på feltet, og fremme og bygge opp disse ressursene vi sitter på.
For å få dette til kreves det en god sentrumsplan, gode samarbeid mellom utbyggere og kommunen. Det kreves strategi og målrettet arbeid. Dette er noe vi i Høyre vil jobbe med og hvorfor dette valget er så viktig. Så Ås folket, tenk stort, ta del i forelskelsen og stem Høyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken