Venstre vil gjøre det enkelt for innbyggerne i Ås å ta grønne valg

GULROT FORAN PISK: – Vi må legge til rette for at det individuelle valget er det grønne valget, skriver Tale Desserud Noer (V).

GULROT FORAN PISK: – Vi må legge til rette for at det individuelle valget er det grønne valget, skriver Tale Desserud Noer (V). Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I Venstre her i Ås har vi høye ambisjoner. Vi vil at Ås skal være en foregangskommune på klima og miljø, vi vil bli en enda bedre kommune å bo i, å vokse opp i og å studere i, og vi vil være en kommune med grønt fokus.

Ås har ca. 20 000 innbyggere. Jeg er en av de mange studentene som bor her, og er det ett parti jeg føler er et virkelig studentparti, så er det Venstre.

Siden vi kom i Regjering, har vi vedtatt en bygging av 3000 studentboliger årlig. Dette er flere boliger enn alle samskipnadene i Norge bygger til sammen per år i dag. Vi har også bevilget støtte til samskipnadene slik at de kan kjøpe opp og bygge om eksisterende bygningsmasser. I tillegg til dette har vi forhandlet fram 11 måneders studiestøtte i budsjettet – jeg kjenner i hvert fall selv at denne ekstra måneden kommer godt med når fakturaene fra SiÅs kommer i juni og juli.

Vi i Venstre her i Ås ønsker at studentene skal sette på preg og pris på Ås: Gratis utleie av kommunale lokaler til studenter, barn og ungdom. Sette preg på Ås gjennom et enda tettere samarbeid mellom Studenttinget, Studentsamfunnet og kommunale organer. Blant annet vil vi videreføre det gode samarbeidet om fokus på mental helse blant unge og studenter.

Klimaet er vår største politiske og samfunnsmessige krise akkurat nå. Som student ved Norges grønne universitet, er dette noe jeg ikke tar lett på. Derfor er bompengeavtalen en seier for Venstre – i den fikk vi fastslått målet om nullvekst, vedtatt flere sovekupeer om bord på nattog, en utredning av Nord-Norge-banen, og bevilget 4 milliarder kroner til en kollektivsatsing. Her i Ås vil vi jobbe for halvtimesavganger for toget, en bussrute mellom som knytter Ås og Vinterbro/Nordby bedre sammen og flere bussruter mellom Oslo og nordre del av kommunen.

Det er viktig at vi driver samfunnsutviklingen fremover ved hjelp av gulrøtter – vi må legge til rette for at det individuelle valget er det grønne valget. Vi må tilrettelegge for at kollektivtransport er billigere enn privatbilisme og fly, for at plantebasert og økologisk mat er tilgjengelig, og for at samfunnet er gjennomsyra av grønne løsninger som ikke forurenser.

Klimaet sliter på grunn av menneskeskapte utslipp, men jaggu har vi ikke menneskeskapte løsninger også. Løsninger som fungerer, som kommer samfunnet til gode, og som gjør enkeltindividets liv enklere.

Ås må bli bedre på klima- og miljøarbeid, både for kommunens beste i dag, og for å møte nasjonale målsetninger. Studentene trenger en stemme i politikken – både de som bor på Pentagon i dag, og de som skal oppleve immatrikulering om tjue år. Derfor stiller jeg til valg for Venstre. Godt valg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags