Arbeiderpartiet vil ha skolemat til alle

JA TIL SKOLEMAT: Edvin Søvik (Ap) skriver at et tilbud om skolemat vil bidra til å utjevne sosiale forskjeller.

JA TIL SKOLEMAT: Edvin Søvik (Ap) skriver at et tilbud om skolemat vil bidra til å utjevne sosiale forskjeller. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ås Høyres listekandidat Jan Martinsen argumenterer på nytt mot skolemat, som et svarinnlegg til meg. Svarinnlegget hans understreker egentlig på nytt hovedforskjellen på Arbeiderpartiet og Høyre. I Arbeiderpartiet ønsker vi universelle velferdsordninger som gjelder alle, ikke ordninger kun for noen få.

Det er flere grunner til det. Universelle velferdsordninger er sosial utjevnende, de er ikke stigmatiserende og de gir felleskapsarenaer. Gratis skolemat er et godt eksempel på det. Når alle elever samles rundt et felles måltid, gir det et sosialt fellesskap og felles referanserammer, i tillegg til bedre næring. Vi mener det er en bedre løsning enn at kun elever som ikke har matpakke hjemmefra eller har foreldre med dårlig råd, skal settes sammen i lunsjen. Arbeiderpartiet tror på felles arenaer og på en fellesskole der alle samles og får de samme mulighetene, uavhengig av sosial bakgrunn. Det må og gjelde ved måltidene.

Derfor ønsker Arbeiderpartiet å komme i gang med et gratis felles skolemåltid for alle. Jeg registrerer at Høyre er mot, slik de har vært ved innføringen av de fleste universelle velferdsordninger de siste 100 åra.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags