Si ja til yrkesfagplass!

BRA MED YRKESFAG: Norge trenger flere flinke fagarbeidere, skriver Turid Kristensen i Høyre.

BRA MED YRKESFAG: Norge trenger flere flinke fagarbeidere, skriver Turid Kristensen i Høyre.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I disse dager får alle som skal begynne på videregående skole til høsten vite hvor de har kommet inn. Hvis du er en av dem som får tilbud om plass på en yrkesfaglig studieretning, håper jeg at du takker ja til den. Er det en ting vi trenger i dette landet, så er det flere dyktige fagarbeidere.

Uten fagarbeidere stanser Norge. Yr­kes­fa­ge­ne er vik­tige for ut­vik­lin­gen av landet vårt. Folk med yrkes­fag­lig bak­grunn er ofte med der de sto­re end­rin­ge­ne i sam­fun­net fin­ner sted. Ikke minst spiller de en sentral rolle i det grønne skiftet, og vi vil all­tid tren­ge de­res form for kom­pe­tan­se.

Det er mye som er usikkert om fremtiden, men er det en ting vi vet, så er det at det er stort behov for flere fagarbeidere. Ifølge Statistisk sentralbyrå kan vi komme til å mangle så mange som 100.000 fagarbeidere i 2035. I følge NAV vil yrkesfag være en av de sikreste veiene til jobb i fremtiden. I mange yrker er du nærmest garantert jobb etter endt utdanning, så fagbrev gir gode muligheter for å få jobb når du er ferdig.

Hvis du er i tvil om du skal takke ja til plassen på yrkesfag, så husk at yrkesfag ikke stenger noen dører. Tvert imot, yrkesfag er en døråpner. Det er enkelt å bygge videre på utdanningen dersom du skulle ønske det. For eksempel på en høyere yrkesfaglig utdanning ved en fagskole eller ved et universitet. For ikke å snakke om mulighetene for å starte egen bedrift. I tillegg vil du som lærling få lønn i lærlingtiden, så du slipper store studielån. Det betyr at du for eksempel lettere vil kunne få boliglån og komme deg raskt inn på boligmarkedet.

Så si ja til yrkesfag, og bli med på laget som skal være med å utvikle Norge for fremtiden!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags