Gå til sidens hovedinnhold

- Stopp arbeidet med å utrede grensejusteringer mellom Ås og Ski

Artikkelen er over 3 år gammel

«ØNSKER SEG EN BIT AV ÅS». Dette var overskriften i avisene 7.desember, 2017.

Debatt

- Dette område hører naturlig inn i Nordre Follo, sier ordførerne Thomas Sjøvold og Hanne Opdan.

Landets hovedstad  har ikke lenger utbyggingsarealer som ikke er vernet, dette har ført til den upopulære eplehavebygging.

Det er naturlig å rette et spørsmål til de to ordførere om grunnen til kommunesammenslåingen mellom Oppegård og Ski er at Oppegård med sitt areal på 37km2 og nordre del av Ski hører naturlig til Oslo.

Ved sammenslåingen svekkes mulighetene for sammenslåing med Oslo i kraft av størrelsen til Nordre Follo med sitt areal på 202 kvadratkilometer og 56.000 innbyggere.

Slik som Aker Kommune sto imot sammenslåing med Oslo i 1947, ville også Ski og Oppegård stille seg til en sammenslåing med Oslo.

Ut fra disse teoretiske betraktninger kan de to ordførere sette seg inn i situasjonen til ordfører Ola Nordal når disse krever en bit av Ås.

Kanskje dette krav er for å lede oppmerksomheten bort fra at Oppegård og nordre del av Ski kunne bli endel av Oslo?

Det er naturlig å be de to ordførere som startet dette inngrepet å be Fylkesmannen å stoppe arbeide med grensejusteringene i tråd med Stortingsvedtaket av 8.desember, 2017.

Av samme naturlige årsaker ber vi Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland om å følge Stortingets flertall av 8.desember,2017 om «ikke å vidreføre arbeid med grenseendring mellom Ski og Ås ut fra de klare vedtak som er gjort i Ås Kommune.»  

Vedtaket innebærer at Fylkesmannen stopper arbeidet med å utrede grensejusteringer mellom Ås og Ski.

Vi minner om følgende uttalelse fra Monica Mæland i forbindelse med kommunesammenslåinger i NRK2 18.jan. kl. 18.15:

- Stortinget er øverste politiske myndighet. Hvis Stortinget har fattet et vedtak er det min jobb og følge opp vedtaket. Jeg kommer til å forholde meg til hva Stortinget har bestemt.                   

Kommentarer til denne saken