Gå til sidens hovedinnhold

Vi forventer at Ås forblir Ås, selv etter folkemøtet på mandag

Artikkelen er over 3 år gammel

Debatt Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

At de som bor på Solberg/Øvre Norby både handler og går på kino og kafè i Ski, kan da ikke være god nok grunn til at de skal "måtte" innlemmes i Ski kommune? Alle kan handle hvor de vil, gå på kino/kafè , m.m hvor de vil. Skifolk handler også der de vil, på Vinterbro, f.eks., eller sågar i Oslo, Vestby, Drøbak o.l.

Hovedgrunnen til at Ski ønsker seg store deler av Ås, er slettes ikke at de tenker på de folka som bor der... NEI, de vil ha de flotte områdene som tilhører Ås i nærheten av Ski. De vil også tilegne seg den industrien Ås har klart å utvikle gjennom flere år i denne regionen. 

Dette er da ikke for å tilby Ås-beboere noe mer enn de har? Eller skaffe flere arbeidsplasser? Nei, det er ren og skjær egoisme fra Ski  som ligger til grunn.

De som bor i de berørte områder visste godt i hvilken kommune de bosatte seg. Hva er det nå som gjør "gresset" så mye grønnere på den andre siden nå? Er de klar over at Ski har høyere kostnader enn Ås?

At noen av dem ikke føler tilhørighet til Ås, sier vel også noe om hva de selv ønsker å delta på.

I mange kommuner i landet vårt, er det faktisk slik at innbyggerne handler, m. m i en annen kommune enn den de bor i. Dette er ikke spesielt for Ås.

Se bare på grensen mot Sverige. Der handler mange i et annet land, til og med, uten at Sverige påberoper seg å eie en del av Norge!

Så er det tanken på barn og unge i kommunen vår:

Skole, idrett, musikk, m. m. Tror foreldrene at det er bare, bare å bytte til en annen kommune? Dette er det ikke lagt noen vekt på i undersøkelsen, så vidt jeg kan se, det er jo foreldrene som bestemmer!

Hva med tilhørighet til kirken i Nordby? 

Hva med eldresenteret? Her samles jo folk fra hele kommunen, til hyggestunder og glede for hverandre. Så hvorfor splitte dette, da ? Er det virkelig ønskelig?

En tanke er også at de som virkelig vil tilhøre Ski, de kan jo flytte på seg....så får Ås noen ledige boliger til de som ønsker å bosette seg i Ås.

At Stortinget sa stopp for videre utredninger burde være nok til at hele denne saken blir  stoppet. Det er da lov å snu...selv for Fylkesmannen...så vi forventer at Ås forblir Ås, selv etter møtet som er planlagt på mandag.

Ås er en god kommune å bo i, det burde dere alle i den nordre delen også vite.

Alle kan ikke ha butikker m. m. i gangavstand, men vi kan handle hvor vi vil.

Ski kommune burde være glad for alle kundene de får fra Ås...ikke forlange at de dermed skal tilhøre Ski.

Ås vil være Ås, det er hva de fleste ønsker.

Kommentarer til denne saken