Vi tar en for laget!

Nils H. Sopp

Nils H. Sopp Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevÅ si at alle naboene til Ås kommunes byggeprosjekt Rustad Skole var kjempeentusiastiske til planene, er vel å ta i, men de fleste innså at også større skoler var nødvendig for å sikre utviklingen av Ås i fremtiden. Vi så for oss noen år på en byggeplass, og deretter en større og helt moderne skolebygning med plass til langt flere elever enn tidligere og større aktivitet på dag og kveldstid.

At skolen blir bygget med en kraftig reduksjon i antall parkeringsplasser, slik at frykten for at småveiene på Rustadfeltet igjen blir tatt i bruk som parkeringsplasser, bekymrer jo bare oss som bor her. At vi i tillegg til et svært og ruvende nytt skolebygg, med plass til 7-800 elever, også i fremtiden må slite med en «vegg» av høye trær som ytterligere skjermer for solen om våren og om høsten, har vi fått lite gehør for.

At vi siden anleggsperioden startet opp i fjor, ikke har kunnet bruke hager og terrasser fordi støv- og støyplagen i perioder har vært intens, og at dieselmotorer går på tomgang hele dagen og spres tykk, helsefarlig røyk utover området må vi tilsynelatende bare finne oss i. At entreprenøren fant ut at de også ønsket å bygge på lørdager, med tilhørende støy fra lifter, spikerpistoler og «musikk på arbeidsplassen» kom jo som en overraskelse, men man blir jo vant til å bli vekket tidlig også på fridagene.

Gleden var også stor i oppstarten av prosjektet da anleggsveiene, som riktignok gikk inne i boligfeltet, ble vasket og feiet nesten hver dag. At vaskemaskinene forsvant like raskt som de kom, ble forbigått i stillhet. Vi har også tilpasset oss situasjonen med at kommunen ikke har tid eller anledning til å svare på e-poster fra oss, -skulle bare mangle så mye de har å gjøre! At ikke entreprenøren heller ikke svarer annet enn at de skal undersøke saken, når vi ringer, sender SMS eller e-post, og at de har stor forståelse for utfordringene og lover å komme tilbake «så raskt som mulig», har vi tilpasset oss til.

Men nå er begeret fullt!

Denne høsten vedtar trolig Ås kommune at de heller ikke skal flytte over Kroer skoles knapt 100 elever til Rustad skole, slik at det kun blir rundt 400 elever på den nye Rustad skole når den åpner i 2019. Kommunens mest moderne og flotteste skole blir altså stående halvtom fordi feige politikere, ikke våger å gjøre den «jobben» de er satt til å gjøre, men er mer redd for å miste stemmer så tett opp til valget. Kommunen blir belastet med ekstra kostnader på minimum 3-5 MIO årlig.

Igjen må naboene til Rustad skole trå til! Så sant ikke kommunestyret tar til fornuft og snur i tide da. Denne gangen med å betale ekstrakostnadene i form av eiendomsskatten som høyst sannsynlig må komme, for å betale regningen fordi det er så «belastende» å ta vanskelige beslutninger.

Heldigvis er ikke naboene til Rustad skole alene om ulempene denne gangen. Eiendomsskatt rammer alle like mye, minstepensjonister og trygdede i nedbetalte familieeiendommer på samme måte som huseiere på Rustadfeltet og pensjonistene i Bestemor og Bestefars vei, sammen med alle andre som bor i Ås kommune.

Så kan vi jo bare glede oss til høsten og vinteren! Når skolebygget skal varmes opp av store aggregater, veier og utearealer skal opparbeides, digre steinhauger -som i den siste tiden er «bygget opp» som et lite fjell på skoletomten -skal flyttes eller kanskje knuses, søle og møkk fra byggeplassen dras ut i nabolaget og pipingen fra bygge liftene fortsatt vekker oss på lørdagene.

Da kan vi jo «glede» oss over at vi også må bidra ekstra over skatteseddelen, for at noen ganske få elever i Kroer fortsatt skal få beholde skolen og for å sikre gjenvalget til kommunepolitikere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags