Lokalvisa er viktig – hver dag!

Arne Ellingsberg

Arne Ellingsberg Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerJo, fordi lokalavisa står for nærhet, samhold og identitet i lokalmiljøet. Det forstår vi når vi er på eldresenteret eller på stamkafeen, som eksempel. Praten går om nytt og aktuelle politiske saker.

Hvorfor er det grunn til å minne om lokalavisas betydning? Jo, det er kommet et nytt utspill fra den blå-grå regjeringen. Det er et forslag til endring av Postloven som vil føre til halvering av antall dager for postombæring i Norge.

Abonnenter som får sin 6-dagersavis med Postens bud i dag, vil få fersk avis kun to og en halv dag i uka; dvs. mandag, onsdag og fredag den ene uka, og tirsdager og torsdager den andre uka. Konsekvensene vil etter hvert melde seg: Dette er en rasering av samfunnsdebatten og lokaldemokratiet, spesielt i distriktene.

En av grunnene til endringene i Postloven er i følge samferdselsminister Jon Georg Dale at Posten skal få andre oppgaver. Dessuten har folk fått e-post og nettbank og dermed har

sluttet å bruke posttjenester, sier han. I virkeligheten er dette et angrep på dem som ikke har vært med over til den digitale utviklingen, og det vil være respektløst overfor hundre tusener, særlig oss eldre.

Mediebedriftenes Landsforbund er også bekymret over utviklingen. Hvordan det vil utvikle seg for oss i Follo, vil det bli spennende å se. Vi må vel regne med at Ås Avis kommer den ene dagen som vanlig. Men hva det blir med ØB, er vel uvisst. En dag uten ØB blir bare en halv dag for meg.  Uvissheten for 6-dagersaviser som Nationen, Vårt Land og Klassekampen, som har mange lesere i Follo, gjør ikke saken bedre.

Nei. Nå må det bli slutt med fortsatte angrep på den daglige trivsel og livskvaliteten, spesielt for oss eldre!   

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags