FpU: Til landsmøtet for å kjempe for pant på snusbokser

FpU reiser et forslag om pant på snusbokser under landsmøtet 4.-5. mai.

FpU reiser et forslag om pant på snusbokser under landsmøtet 4.-5. mai. Foto:

Av
DEL

MeningerFremskrittspartiet arrangerer denne helgen sitt landsmøte på Gardermoen. På agendaen står blant annet å vedta politikk som Fremskrittspartiet skal mene mot valget. Nestformann i Viken FpU og listekandidat for Fremskrittspartiet i Ås, Julianne Ofstad skal til Gardermoen til helgen for å bidra til og stake ut partiets nye politikk. Hun reiser med et mål om å få gjennom Viken FpUs resolusjon om å innføre pant på snusbokser.

Nordmenn kjøper mellom 65-70 millioner snusbokser i året, i følge snusprodusenten Swedish Match. Med så mange snusbokser i omløp er det klart at det blir mye avfall. Naturvernforbundet sier også at noe av det de ser mest av når de er ute og plukker søppel er nettopp snusbokser. Plasten har ingenting i naturen å gjøre, og for meg er det viktig at vi gjør det vi kan for å bidra til at folk blir mer bevisst på hvor de gjør av avfallet sitt, sier Ofstad.

Ofstad understreker at forslaget kun vil ramme de som ikke gjenvinner plasten. Ser vi på antall snusbokser som blir solgt i Norge, så ser vi at dette dreier seg om rundt 1500 tonn plast som potensielt kastes i naturen hvert eneste år. Å innføre en panteordning på snusbokser er et tiltak som vil kunne redusere forsøplingen betraktelig. Vi ser også at deler av næringslivet og snusprodusentene er svært positive til et slikt tiltak, og vil gjøre det de kan for å skape gode miljøeffekter.

Jeg synes utviklingen når det kommer til plast i havet og i naturen for øvrig er skremmende, og man har allerede sett mennesker med mikroplast i kroppen. Norge er i verdenstoppen når det kommer til gjenvinning av drikkeflasker på grunn av vår panteordning og jeg tror en lignende ordning med snusbokser kommer bidra svært positivt, fortsetter hun.
 

Ofstad forteller videre at det på landsmøtet er mange andre spørsmål som partiet skal ta stilling til i løpet av helgen.

Landsmøtet skal diskutere saker som å legge ned medietilsynet, bedre norskkunnskapene i eldreomsorgen og si ja til obligatorisk vaksinering. Vi skal også revidere partiets vedtekter. Jeg gleder meg til å være med å utforme politikken til ett parti som skal styre mange kommuner også etter 9.september, avslutter hun.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags