Høyres selektive folkevilje

Rasmus Hansson i Miljøpartiet De Grønne.

Rasmus Hansson i Miljøpartiet De Grønne. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

DebattDenne uka stemte Høyre ned et forslag fra blant annet MDG om å opprette nasjonalpark i Østmarka og på Prekestolen. Vern av Østmarka som nasjonalpark ville ha tatt vare på skogen fra flathogst, og sikret at også våre barn og barnebarn får nyte godt av den.

Viktigere med rådhus enn natur

Høyres begrunnelse for å stemme imot, er at Enebakk kommune, med sine 11.000 innbyggere, ikke ønsker nasjonalpark i sin kommune. Det vil derimot kommunene rundt - Oslo, Oppegård, Lørenskog, Rælingen og Ski – et område med til sammen 700.000 innbyggere. 1,5 prosent av befolkningen blokkerer altså noe som 98,5 prosent er for.

Høyres prinsipielle standpunkt om at Enebakks vilje likevel må bli hørt kunne ha vært forståelig, dersom Høyre var like prinsipiell i andre saker. Men Høyre går nå inn for en kontroversiell kommunereform der regjeringen vil tvinge sammen kommunesammenslåinger selv når en av kommunene er imot.

I denne saken har statsminister Erna Solberg vært krystallklar på at mindretallet ikke skal kunne blokkere for flertallets vilje. Det er altså mer naturlig for Erna Solberg å vise muskler i en sak som handler om hvor rådhuset skal ligge, enn i en sak som handler om å ta vare på det viktigste vi eier og har, og som trenger vår omsorg, nemlig naturen.

Del av norsk identitet

Det er vinglete og uprinsipiell oppførsel fra ett av Norges styringspartier. Friluftskultur er en del av norsk identitet, og tusenvis av nordmenn setter pris på nasjonalparkene våre i Jotunheimen, Rondane, Hardangervidda og Børgefjell. Som et konservativt parti burde Høyre burde være opptatt av å ta vare på norske tradisjoner, norsk natur og tilgangen til skogen også for generasjonene som kommer etter oss. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags