Bevisst begrepsforvirring

Einride Berg.

Einride Berg.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevJustisminister Jøran Kallmyr (FrP) begår en historisk og politisk forfalskning når han slår sosialister i hartkorn med kommunistene. Det er en gedigen bløff, og han vet hva han gjør. Hensikten er å sverte "de jævla sosialistene". Det er uredelig.

Som sosialdemokrat har jeg ikke nevneverdig behov for å forsvare våre sosialistiske konkurrenter i det politiske matfatet. Det klarer de utmerket selv, men det er ille når en justisminister bedriver brønnpissing.

Å mene at en kommunist er det samme som en sosialist er omtrent som å påstå at en høyrevelger er nazist.

Det er nemlig meldingen fra Norges justisminister i Erna Solbergs regjering. Han pisser i brønnen på selveste frigjøringsdagen, og man kan jo lure: Eier ikke mannen skam? Eller er han bare historieløs - eller er han bare rett og slett dum? - I dette tilfelle: Domm!

Kampen på venstresida har i snart hundre år stått mellom den totalitære kommunisme, den frihetlige sosialisme - og sosialdemokratiet.

Kommunister har alltid avskydd sosialister, og de hater sosialdemokrater mer intenst enn anarkister, Barry Goldwater og Donald Trump tilsammen - fordi de mener disse avsporer den rene kamp mot den rå kapitalisme.

Kommunister mener at sosialister og sosialdemokrater er kapitalismens fremste våpen for å ødelegge en hellige kamp.

Haakon Lie var Norges fremste antikommunist - av samme grunn. Han var soialdemokrat, og jeg lurer på om ikke han kalte seg sosialist - men ingen hatet kommunister mer enn han.

Årsaken var enkel: Kommunisme er ufrihet. Den setter folk i fengsel (Sibir), den stenger for friheten og den er åndsbror med sin høyreorienterte nazisme.

Dette burde vært barnelærdom for enhver politiker. At justisminister Kallmyr prøver på skitne politikertriks er under hans verdighet. Skjerpings!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags