MDG kåret til beste parti for natur og friluftsliv

Ordførerkandidat for MDGs ordførerkandidat, Martin Løken, lover sterkt fokus på natur og friluftsliv også i neste kommunestyreperiode.

Ordførerkandidat for MDGs ordførerkandidat, Martin Løken, lover sterkt fokus på natur og friluftsliv også i neste kommunestyreperiode. Foto:

Av
DEL

LeserbrevMange søker seg til skogen eller fjellet for å oppleve naturens stillhet og ro. I et samfunn hvor alt går raskere og raskere, er jeg overbevist om naturopplevelser bare vil bli en enda viktigere motvekt til kostbare fritidsaktiviteter. Det koster ingenting å gå en tur i naturen, men gevinsten for kropp og sjel er uvurderlig.

Denne nærheten til naturen er en viktig grunn til at jeg har engasjert meg i Miljøpartiet De Grønne. Naturen er stor og mektig, og i alle tider har mennesket følt seg lite i møtet med naturen. Så små har vi følt oss at vi har trodd at våre handlinger ikke kan påvirke naturen. At den tåler det vi gjør, selv om vi bygger ned ei myr her (for eksempel Åsmåsan) eller legger en vei der (for eksempel E18).

Men det er feil. Over årene har vi gjort så mange små inngrep at resultatet er blitt stort. Verdens natur er nå i krise, og det er i dag 60 prosent færre ville dyr i verden enn det var for 50 år siden. Vi har pøst ut så mange millioner tonn klimagasser at endringene kommer raskt, kanskje for raskt til at naturen klarer å henge med. Skal vi klare å snu denne utviklingen og ta vare på det biologiske mangfoldet, er vi helt avhengig av å få flere mennesker til å forstå hva som står på spill.

Jeg tror den beste måten vi får det til på, er å gå på tur og sette pris på friluftsliv og naturopplevelser. Da forstår man fort verdien av å verne naturen rundt seg. De Grønne vil gjøre det enda lettere å komme seg ut på tur nær der man bor.

Derfor kjemper vi i MDG for å verne natur, insekter og dyr slik at også barna våre også skal få oppleve storslåtte friluftsopplevelser. Vi kjemper for å gjenskape natur og villmark på steder der den er blitt rasert. Vi kjemper for å stanse vår tids bit-for-bit-nedbygging av natur.

Nå fikk vi også anerkjennelse for det ved å bli kåret til “folkets friluftsparti” i en undersøkelse gjort av Norsk Friluftsliv. Over 3 av 10 (32 prosent) av de spurte i en landsomfattende spørreundersøkelse mener MDG er best på å fremme natur- og friluftsliv. Vi fikk skånet Åsmåsan mot nedbygging i forrige periode, og lover å jobbe hardt her i Ås for å forsvare friluftslivet i fire nye år.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags