Partiet Rødt vinner nye tilhengere med lovnad om et paradisisk Utopia

John Glenn Robertsen

John Glenn Robertsen Foto:

Av

Med Rødts politikk vil Norge gå nedenom og hjem

DEL

LeserbrevBård Larsen i tankesmien Civita traff spikeren på hodet når han skrev at leder Bjørnar Moxnes taler på vegne av folket – i entall. Men forestillingen om «folket» i ideologisk forstand er en autoritær illusjon og legitimeringsstrategi for maktkonservering (20.4.2018).

Den doktrinære sosialismen var en gang for veldig lenge siden en del av Arbeiderpartiet. Statsminister Solbergs eget parti Høyre har vært sosialliberale i mange år – og det vil være feil å hevde at gladlaksen Trygve Slagsvold Vedum står på barrikadene for en steil agrar-nasjonalisme. Det er nye tider og da er det helt naturlig og nødvendig at partiene omstiller og moderniserer seg.

Men ikke i Rødt må du innbille deg. De har bare skiftet ham som slangen skifter hud, og de taler i dag et språk tilpasset vår tid. Selv om partiet utad har 1. nestleder Marie Sneve Martinussen som en dyktig talsperson, så er det i selve partiet sterke krefter gjennom AKPère og folk fra gamle RV – meningsfeller som ikke har greie på hvordan fortsatt sikre en trygg økonomi for både innbyggere og for landet i sin helhet.

Journalist Hanne Skartveit spurte leder Bjørnar Moxnes om han kunne gi eksempel på samfunn som gjennom å avskaffe kapitalismen, har gitt vanlige folk et bedre liv (VG 30.6.2018). Skartveit konkluderte med at svaret var nærmest idiotisk. Moxnes hevdet at tidligere statsminister Einar Gerhardsens (Ap) oppbygging av velferdsstaten etter krigen var et godt eksempel. Det er bare det at Ap aldri noensinne har vært opptatt av å ta livet av kapitalismen, men heller fremme sunn økonomisk vekst.

Studenter har alltid vært en viktig gruppering for Rødt. Som ung og med liten livserfaring er man fort et lett bytte for det paradis Rødt forfekter og lover – det må bare inntre en «demokratisk» revolusjon først. De AUF ikke klarer å verve gjennom suspekte vervingskampanjer, det klarer mange ganger Rødt gjennom sine utsendte rød-gardister light.

Utad sier Rødt at de vil ha et sosialistisk samfunn – men det er bare et delmål, da det er kommunismen som er det endelige mål for et lykkelig og fredelig samfunn for alle. I partiets prinsipprogram kan vi lese: Et sosialistisk samfunn bygger ikke på vekst-tvangen som er innbakt i kapitalismen.»

Aftenpostens Trine Eilertsen uttalte i en artikkel (12.5.2019): Vel, den vekst-tvangen drives ikke bare frem av profittønsker, men også av lønns- og prisvekst i andre land, som produserer varer vi i Norge kjøper. Hvordan skal Rødt avvikle den vekstdriveren?»

Undertegnede kan forstå at mange velgere reagerer på økt fattigdom, dårlige betingelser i deler av arbeidsmarkedet, store miljøutfordringer og økende boligspekulasjoner for å nevne noe. Men løsningen er overhodet ikke å gi din stemme til en partiorganisasjon som vil rive ned det som faktisk har fungert i mange tiår, og som gjør at Norge er et av verdens beste land å bo i. Vi vet hva vi har, og med Rødts visjoner er ikke gresset grønnere på den andre siden, men brunsvidd.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags