Skolepolitisk realitetsorientering

Einride Berg.

Einride Berg.

Av
DEL

LeserbrevÅs AP har gjennom alle sine budsjetter de siste tredve år sikret drift av Brønnerud og Kroer skoler. AP har faktisk ved sin tyngde og kraft i Kommunestyret vært en garantist for de små skoler i Ås.  Jeg skulle ønske at Odd Vangen deltok på vårt medlemsmøte der Grethe Karusbakken holdt et kraftfullt innlegg for å ta vare på Kroer-bygda. Det var ektefølt, det var oppriktig, og det var samstemmig.

Høyre og Fremskrittspartiet i Ås fremmet i budsjettbehandlingen for 2019 å legge ned Kroer skole. Ås AP var komplett uenig - vi ønsket å beholde skolen, som betyr så mye i bygda. Senterpartiet stemmet for APs budsjettforslag!

Vi er jo helt enige, Odd Vangen. Hva er egentlig problemet? 

Nils Sopp fra Høyre argumenterer for sitt syn: Høyre og FrP vil legge ned Kroer skole. Det er helt greit, det er deres syn på saken. AP er helt uenig. Det har vi vært i mange år, og vi ønsker å holde liv i alle deler av Ås-bygda.

På toppen av det hele kommer Eskild Gausemel Berge fra SV med et snodig innlegg, der han angriper det budsjett han selv har stemt for. Han bør realitetsorientere seg og melde seg inn i virkeligheten.

Jeg konstaterer følgende: AP har sammen med KrF lagt fram et budsjett som både SP og SV har stemt for. Vi tvang dem ikke, de gjorde dette alldeles frivillig.

Alternativet var å stemme for Høyre/FrP sitt budsjettforslag og legge ned Kroer skole.

Hvor vanskelig skal nå dette være?
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags