Åpent brev til Einride Berg (Ap): - Den mangelen på innsikt du viser ved å si at det er bra at strømmen er dyr, er ikke mindre enn skremmende

Foto:

Av
DEL

LeserbrevJeg starter vanligvis med å si kjære, og så navn da jeg skriver noe til en person, men i dette tilfellet skal jeg gjøre et unntak.

Du har rett og slett ikke fortjent det. Den mangelen på innsikt du viser ved å si at det er bra at strømmen er dyr, er ikke mindre enn skremmende.

Det er mange fattige i Norge, og Ås er ikke noe unntak. De fattige, trygdede, og ikke minst studentene sløser faktisk ikke med med strømmen fra før. Det er mange av oss nå som fryser.

Som har strømregning over dobbelt så stor som vanlig. Og et aspekt som du kanskje ikke tenker på med dem som har dårlig råd fra før, – vi bor ofte i trekkfulle og kalde hus.

Jeg sier ikke at alle gjør det, men det er en kjensgjerning for de fleste, med tydelige unntak, at det er slik.

Jeg sparer alltid på strømmen. Jeg har sparepærer i alle rom, dobbelt A eller bedre hvitevarer. Jeg har lavere temperatur på vinteren venn jeg skulle likt. Men i år er det ille. Man må gå til ekstreme tiltak. Og det er jeg ikke alene om.

Hva kan man gjøre da for å spare mer på strømmen, når man lever sparsommelig fra før? Hvor synes du vi bruker for mye strøm? Dusjer vi for ofte?

Skal vi begrense oss der? Det blir sikkert bra for helsen. Eller skal vi kanskje la være å spise middag? Det koster tross alt en god del å lage middag om man skal varme den hver dag.

Eller skal vi sitte med kjeledressen på innendørs hele vinteren? Da hjelper den ikke mot kulda når vi skal gå ut, heller. Hos meg er nå soverom avstengt. Det er rett og slett for kaldt der inne til at man kan sove der. Jeg sover i stua under varmepumpa, slik at jeg kan fyre mindre om natten for å spare strøm. Jeg har redusert strømforbruket mitt noe dramatisk siden sist vinter.

Men likevel er regningen på et slikt nivå at jeg er redd for de kommende månedene. Og jeg er ikke alene.

Hva med pensjonister, trygdede, studenter, aleneforeldre og ikke minst, de med lav lønn? Du er klar over at Ås kommune har de høyeste tallene for barnefattigdom i hele Akershus?

Hvor langt ned skal vi gå fra det vi kaller et verdig liv før du er fornøyd?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags