Svar til Einride Berg

Knut Merox Iversen

Knut Merox Iversen Foto:

Av
DEL

LeserbrevAngående ditt innlegg i Ås Avis

Takk for at du tok deg tiden til å svare. Jeg er helt enig i at vi må ta et ansvar. Så absolutt. Og barnas pågående engasjement er et godt bevis på dette. Men jeg mener og at selv om sparing er nødvendig, og der kan vi være enige. Så må det foreligge løsninger for dem som har minst, før prisene høynes, slik at ingen blir lidende.

Det er et kjent problem at de som har minst, har ofte de billigste husene og leilighetene, ofte er de trekkfulle. Da går det mer til fyring. 

Et godt håndgrep kunne for eksempel vært å indeks justere bostøtten, slik at den holdtfølge med kostnadene og ikke slik den er i dag, hvor de som har minst får lavere kjøpekraft for hvert år. Sammen med høye strømpriser er dette et stort problem.

Vi bør og utrede mulighetene for støtteordninger for å bytte til sparetiltak i hjemmene til de som ikke har råd til å investere i dette. For eksempel kjøleskap, fryser, komfyr, lyspærer osv. Jeg er veldig for gjenbruk, og er en flittig bruker av finn.no og andre slike steder selv, men man bør og tenke på miljøet å investere i blant annet hvitevarer med lavt forbruk. Der kan vi være enige.

Jeg tar gjerne debatten om dette, vi må alle kjempe for at ikke de som har minst blir skadelidende i de tiltakene vi fatter.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags