Å snu kappen etter vinden

Nils H. Sopp i Ås Høyre.

Nils H. Sopp i Ås Høyre. Foto:

Av
DEL

LeserbrevNei Einride Berg, jeg har aldri skrevet at det var «uansvarlig av Ås AP å berge skolen i Kroer». Derimot skrev jeg: «Kommunens mest moderne og flotteste skole blir altså stående halvtom fordi feige politikere, ikke våger å gjøre den «jobben» de er satt til å gjøre, men er mer redd for å miste stemmer så tett opp til valget» At vedtaket om fortsatt å bevare Kroer skole, tiltross for at Rådmannen rådet oss til det motsatte, medfører en merkostnad for skolebudsjettet på minimum 3-5 millioner kroner årlig. Dette mener vi er kritisk for Ås-skolen. Disse midlene burde vi benytte på en langt bedre måte, til nytte for kvaliteten i skolen, enn for å «betale» for politisk stemmefrieri i et valgår.

I kommunestyret 12.9.2018 stemte Høyre imot å bevare Kroer skole, men ikke av de årsakene Einride Berg hevder. Høyre har intet ønske om eksplisitt å legge ned noen skole i Ås kommune. Vi mener kun at vi må ta konsekvensene av de vedtak kommunestyret har gjort tidligere da vi vedtok å bygge ut Rustad skole til en 4-parallell skole med plass til snaut 800 elever. Da er det økonomisk uansvarlig samtidig å skulle opprettholde en skole på Kroer for 100 elever, hvorav en stor andel av barna bor på Danskerud. Selv de som ivret for å bevare Kroer skole ser at dette ikke er bærekraftig og kommunestyret vedtok samtidig følgende: «Det bør arbeides med sikte på å etablere nye boliger i Kroer skolekrets for å styrke skolens eksistensgrunnlag».

Garantist og garantist, Eindride Berg ( AP)

  Arbeiderpartiets merkelige logikk 

Kroer skole blir ikke lagt ned, det har kommunestyret vedtatt. Samtidig stiger temperaturen i debatten om hvordan vi skal finansiere mer-forbruket i Ås-skolen. Utdanningsforbundet slo alarm i en artikkel i Ås Avis 13.5.2019 hvor de hevdet at skoleøkonomien er på bristepunktet. Dette gjør trolig at spørsmålet om kommunal eiendomsskatt på bolig rykker enda nærmere. Det er Høyre imot.

Det er dette som er kjernen i mitt leserinnlegg i fjor høst. De som vedtok å opprettholde Kroer skole, mot de fleste faglige råd, lempet også regningen over på den samme skolen som de ønsket å bevare. Å forsøke å «kamuflere» de store merkostnadene med et slags uforpliktende, og dessverre helt urealistisk, løfte om en storstilt utbygging av Kroer for å opprettholde elevgrunnlaget, er i mine øyne å føre velgerne bak lyset.

At AP «snur kappen etter vinden» i denne saken og er på stemmefrieri er jo helt åpenbart. Men å hevde at Ås Høyre vil styrke de store skolene ved å legge ned de små, det er å snu det hele på hodet. Ås Høyre vil styrke kvaliteten i skolen ved å sørge for å benytte alle tilgjengelige midler til det beste for elevene og ikke for å skaffe stemmer i valgkampen. Politikk handler om å prioritere og å ta beslutninger – Det vil Høyre fortsette med!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags