Skolemat til de rike? 

IKKE PRIORITERT: Gode lærere er mye viktigere enn en generell skolematordning for barn av verdens rikeste foreldre, skriver Jan H Martinsen, kandidat på Ås Høyres kommunestyreliste.

IKKE PRIORITERT: Gode lærere er mye viktigere enn en generell skolematordning for barn av verdens rikeste foreldre, skriver Jan H Martinsen, kandidat på Ås Høyres kommunestyreliste. Foto:

Av
DEL

MeningerNasjonalt har ca 97 prosent av elevene på barneskolen med seg matpakke. Det er vel liten grunn til å tro at tallet er lavere i Ås. Samtidig har flere partier, også i Ås, argumentert for, og også programfestet, skolemåltider. For å gi et tilbud om skolemat til de 3 prosentene av elevene, vil de altså prioritere kommunale penger til 100 prosent av barna.

Kostnader er ikke nevnt, og det er heller ikke sagt noe om hva som skal nedprioriteres. En av de største utfordringene i fremtiden er at det offentlige ansvaret, og dermed pengebruken, eser ut over det vi vil ha råd til. En av årsakene er at ordninger direkte rettet inn mot dem som trenger det, ofte anses som stigmatisering av grupper eller, i mindre lokalsamfunn hvor «alle kjenner alle», som uthenging av enkeltpersoner

Dermed tør ikke politikerne annet enn å innføre generelle ordninger, slik at vi som forbrukere fortsatt kan bruke penger til det vi har mest lyst til, men ikke nødvendigvis trenger. Ås Høyre ønsker å prioritere kvalitet i den vanlige undervisningen. Gode lærere er mye viktigere enn en generell skolematordning for barn av verdens rikeste foreldre.  

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags