Skryt av NMBU-studentene

SKRYTER AV STUDENTENE: Studentene i Ås oppfører seg bra, skriver Anne Birgit Bævre som bor i nærheten av studentbyen Pentagon i Ås.

SKRYTER AV STUDENTENE: Studentene i Ås oppfører seg bra, skriver Anne Birgit Bævre som bor i nærheten av studentbyen Pentagon i Ås. Foto:

Av

Å nekte studentene fadderuka som danner grunnlaget for et godt studieliv videre, er ikke veien å gå, skriver Anne Birgit Bævre

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Under overskriften «Urimelig kritikk mot NMBU- studentene» går Tor Grobstok både i Østlandets Blad og i Ås avis i rette med Mari Tromvald og kommunelege Sidsel Storhaug sin kritikk av fadderuka ved NMBU. Ryddige og greie motargumenter og klargjøringer.

Dessuten stiller Ås avis torsdag 20. august med stor artikkel om politi som rykker ut til studentfester med bråk og ignorering av smittevernregler. Det skal da vinkles så dramatisk!

Kun i en bisetning blir det nevnt at dette var private fester og ikke arrangement i tråd med fadderukeprogrammet. En kan vel mene mangt om private fester og ignorering av smittevern, men må huske at det gjelder hele samfunnet ikke bare studenter. Jeg er også litt kritisk til at «studenter» i slike sammenhenger blir nevnt som en massiv gruppe uten avspeiling av individet studenten.

Slik vil jeg som 75-åring få belyse min erfaring med disse «studenter». Jeg bor like i nærheten av Pentagon (studentsamskipnadens boligkompleks). Jeg går ofte over området på tur med bikkja. Mye fordi det er et rolig og pent område å gå i. Jeg har tidligere berømmet studenter og SiÅs for hvor pent og ryddig det er der bestandig. Jeg regner med at det er et felles ansvar som overholdes.

Sist lørdag morgen gikk jeg der også. Det var første helg etter at universitetets høstsesong startet. Det var ikke fullt så ryddig, men ikke verre enn en hvilken som helst lørdagsmorgen for mange etter en fest. Men det som slo meg var at det var mange bord plassert rundt på plenene med god avstand mellom og kun plass til 6- 7 ved hvert bord. Antar at bokollektiv i hver leilighet holdt sammen. De må jo det også innendørs.

Jeg har også observert studentene med uteundervisning rundt Ås de siste dagene. De sitter eller står i mindre grupper og er fordypet i sine undervisningskompendier. Hadde en morsom opplevelse her om dagen. Langs Kirkeveien inn mot kirka satt de langs kanten av veien på begge sider med god avstand mellom seg, og hadde tydelig alleen og kirken som en oppgave. Jeg sneglet bilen mellom dem og fikk mange smil og nikk.

Dette blir kanskje et glansbilde tegnet av studenten, men jeg er opptatt av at dette er et samfunn på godt og vont som er sammensatt av individer som resten av oss andre i samfunnet. En må bare huske at det er ungdom som vil ha det litt moro opp i alt studiealvoret. Å nekte dem fadderuka som danner grunnlaget for et godt studieliv videre, er ikke veien å gå. Det vil bli adskillig flere privatfester som kan skli ut på denne måten.

Hilsen Anne Birgit Bævre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags