Viktigheten av studentboliger

Tord Hauge er leder for studenttinget ved NMBU.

Tord Hauge er leder for studenttinget ved NMBU. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Debatten om studentboligbygging i Ås har gått for fullt denne våren. Det er en tilbakevendende debatt. Vår oppgave, vår visjon og vårt ønske er å utdanne robuste og kompetente kandidater som skal bidra i samfunnet. På bakgrunn av dette, og stadig økende opptakstall, kommer NMBU til å vokse. Ikke bare skal disse studentene lære og oppleve høy faglig kvalitet, de skal også ha en god og trygg studietid. For å sikre studentenes velferd, er et av de viktigste behovene å dekke at studentene har et sted å bo. Ønsket er selvsagt at disse studentene skal skape et miljø, et engasjement og bidra i nærheten av campus. Det vil dermed være for alles beste at det bygges boliger i nærmiljøet som kan dekke den boligmangelen som nå er, og vil øke.

Fusjonen mellom UMB og Norges veterinærhøyskole i 2014, og beslutningen om å flytte veterinærhøyskolen til et topp moderne bygg på Ås var positiv. Det var positivt for NMBU, for Ås og for samfunnet som kan dra nytte av kompetansen, studentene og forskningen som kommer til å skje der. Som følge av det vil mange ansatte og over 500 studenter bytte arbeids-og lærested fra Oslo til Ås. I tiden fremover kommer NMBU til å oppleve en enda større tilstrømning av studenter som flytter til Ås.

Alm skriver i sitt innlegg ”Svar til Einride Berg” at ”Ansatte ved Veterinærhøyskolen vil sikre seg hus på Ås. Så leier de ut hybler for studenter før de selv flytter til Ås.” Dette er jo bare en enda større grunn til at boligutbyggingen må skje. Siden disse boligene vil forsvinne fra utleiemarkedet når de ansatte flytter til Ås skaper dette et falskt inntrykk av det private boligmarkedet fram til 2020 når disse husene ikke lenger vil være utleieenheter.

Jeg forstår at en byggeprosess like ved boliger ikke er en ideell situasjon, men det er nå dessverre en konsekvens av at det må bygges boliger. Personlig er jeg veldig glad for at studentboliger bygges i boligstrøk. Dette er helt i tråd med kommunens mål om å binde campus og sentrum sammen, og det er viktig for å likestille alle beboere i Ås kommune.

Vi opplever det dessverre slik at studentene våre fremstilles som noe annet enn det de er; innbyggere i Ås kommune, en kommune i stadig vekst. For hva ønsker egentlig studentene? Da jeg satt som leder av bomiljøutvalget til SiÅs, et utvalg der representanter fra boenhetene gir råd, ønsker og anbefalinger om hva studentene vil ha i studentboligene sine, fikk i alle fall jeg svar på dette. Studentene ønsker seg grøntområder, grønnsakskasser og benker som kan bidra til å skape et trivelig bomiljø. I tillegg er studenter kreative, og med lav inntekt er studenter blitt gode på å improvisere trivselstiltak tilknyttet boligene sine. Jeg vil oppfordre alle til å ta en rusletur gjennom Pomonaområdet til SiÅs i Herumhagen. Der vil dere se studenter sitte ut og grille og kose seg, akkurat som i andre boligområder nå på sommeren.

Vi er svært opptatt av dialog, og alle som ønsker er velkommen til å kontakte oss i Studenttinget for å slå av en prat om hva som er viktig for oss, og hva som er viktig for dere. Vårt ønske er at vi sammen kan finne ut hvordan vi skal ivareta og benytte oss av den enorme ressursen alle NMBUs flotte studenter er. Vi er interessert i å lytte, og er sikre på at en fortsatt god dialog er veien å gå for å sørge for å oppnå målet om et godt og trygt bomiljø.

Tord Hauge

Leder Studenttinget ved NMBU

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags