Tøv om Ås SV og studentboliger

Håvard Steinsholt (SV)

Håvard Steinsholt (SV)

Av
DEL

LeserbrevEinride Berg Berg kommer 9. april med en grusom salve mot Ås SV, der han påstår at partiet har som politikk å motarbeide studentene ved NMBU, og særlig hybelprosjektet på Kaja. Innlegget fra Berg er så flåsete at «forbrytelsen burde være straff nok i seg selv», men likevel her en påtale:

Samtlige politiske partier i Ås er positive til studenter og studentenes behov. Men dessverre har Studentsamskipnadens ledelse i flere tilfeller hatt en tendens til å bestemme seg for en eneste løsning med en gang – som umiddelbart og med stor arroganse skal gjennomføres uten endringer. Alle samtaler, innspill og forslag til forbedringer synes å bli betraktet som fiendtlig sabotasje – og blir behandlet deretter. 

Samtlige av Bergs påstander om Ås SV i Kaja-saka er feil. Dessverre har vi grunn til å tro at Berg vet bedre. SV har aldri motarbeidet studentboligene, men gått for en betydelig fortetting hele tida. Vi har krevd en profesjonalitet og redelighet i planarbeidet. Vi har gått inn for noe redusert høyde på noen bygg, men samtidig foreslått utvidelse av andre tilsvarende. Vi har gått inn for en bedre trafikkløsning enn det som ble vedtatt. Vi har IKKE krevd det skiltings- og vei-gris-systemet som nå preger Kaja – men etterspurt en bevissthet om hvordan trafikkstrømmene vil bli påvirket i byggeperioden (hvilket knapt var ofret en tanke i planarbeidet).

Vi mener folk må kunne komme til skauen i nord – også i byggefasen. Vi mener fortsatt at å beslaglegge friområde utafor planområdet er unødvendig og for drøyt. Vi har aldri krevd fullfinansiering – men er bekymret for at et byggekaos (som det alltid blir) innerst i et boligområde kan dras ut gjennom mange år. 

I alle plan- og utbyggingssaker prøver Ås SV å fremme kvalitet på prosjekter og prosesser: for prosjektets (her: studentenes) kvaliteter, for miljøet, for omgivelsene og for hele Ås-NMBU-samfunnet. 

Ja, Einride Berg: Hvis man alvorlig mener at enkeltinteresser og enkeltutbyggere skal få bygge nøyaktig hvor de vil, når de vil og hvordan de vil, uten at lokalsamfunn, annen kunnskap og andre interesser REELT skal ha påvirkningsmulighet gjennom demokratiske prosesser – da skal man IKKE stemme SV.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags