Gå til sidens hovedinnhold

Hvorfor dårlige studentboliger i Skogveien?

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Studentsamskipnaden i Ås har som oppgave å skaffe studentene trivelige boliger.

I Ås avis 2. august skriver administrerende direktør Einride Berg at han fortsetter arbeidet med å fortette studentboligene i Skogveien, selv om det bryter med omgivelsene og raserer trivelige studentboliger med lys og mye grønt.

Det kan fortsatt unngås dersom en bare gjennomfører et første byggetrinn med høye hus i nord mot Åsmosan og bevarer det en har av brukbare studentboliger.

Les også

Bevare seg selv

Tilskuddsordningen fra departementet til studentboliger gjør at en i første omgang bare kan gjennomføre et første byggetrinn og må vente med et eventuelt andre.

4-5 etasjes blokker tett i tett på flatmark gir dårlig utsyn og mye grått for de fleste. Ta en tur på Lambertseter og tenk deg fire ganger så mange blokker. Sammenlikn med terrassehus med utsikt og lys til alle på skråning ned mot sjø og vann.

Les også

- Dialogen om Kaja-utbyggingen skjer på SiÅs sine premisser

 

Studentboligene er prøveklut for tettheten i Ås. En tetthet ønsket av noen som tror Ås er eller blir et kollektivknutepunkt i likhet med Lillestrøm, Sandvika, Asker og Jessheim/Gardermoen, hvor det går tog 10 ganger i timen og dessuten buss til Oslo. Kollektivtransporten til Ås er basert på at fremtidens el-buss forurenser mer enn tog.

Det er ikke regnet med at ressursbruk til bygging og infrastruktur er størst for tog. Det forutsettes at en kan reise fra dør til dør hele døgnet med tog. Derfor bare en bussrute til Ås og den går bare fra utkanten av Drøbak til Ski og Bøleråsen i Oppegård.

Les også

– Klart at studenter skal ha boliger

 

Det kan rettes på med et dekkende bussrutenett for ulike behov med hensyn på tidspunkt og sted. Da blir det mulig også for studenter å bo i terrassehus med lys og utsikt for alle, i skråninger ned mot Bunnefjorden, Oslofjorden og Årungen, istedenfor i nitrist tett blokkområde på flatmark.

Kommentarer til denne saken